Меркел призова към ваксиниране заради увеличените случаи на Делта вариант в страната

OFFNews 05 юли 2021 в 16:29 845 0

Снимка БТА/АР

Германската канцлерка Ангела Меркел и здравният министър Йенс Шпан подчертаха необходимостта от ваксиниране срещу COVID-19 в момент на значително увеличение на разпространението на варианта Делта, предаде ДПА.

Участници в закрита среща на Християндемократическия съюз (ХДС) - последна подобна проява на партията преди лятната ваканция, казаха, че Меркел е подкрепила постигането на ниво на ваксинация от 80 процента. Тя е заявила, че неваксинираните деца ще бъдат уязвими през есента, но също така е отбелязала, че нивото на хоспитализациите, свързани с варианта Делта, не е толкова високо.

По данни на института "Роберт Кох" до вчера 56,5 процента от хората в Германия са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19, а 38,9 процента са напълно ваксинирани.

Меркел е казала, че въпросът как да се подходи към вируса в училищата ще бъде "основен приоритет" след ваканцията. Шпан е заявил, че макар ваксинацията да върви добре, темпото се забавя. Той е призовал да се предлага ваксинация във връзка с различни дейности, например посещение на събитие на стадион.

Данните на института "Роберт Кох" продължават да показват намаляване на заразяванията, хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19. През последните 24 часа са регистрирани 212 заразявания и нито един смъртен случай. Преди седмица е имало осем починали за денонощие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови