Борисов обещал на Москов хеликоптер за спешната помощ

OFFNews Последна промяна на 26 март 2015 в 19:25 2917 8

"Ако така вървят приходите в бюджета, съм обещал на министър Петър Москов в „Спешната помощ” хеликоптер".

Това каза министър-председателя Бойко Борисов при откриването на форума "Партньорство за здраве”.

Здравният министър Петър Москов посочи, че през тази година е планирано за Спешната помощ да се осигурят 3 или 5 хеликоптера. 

Борисов подчертал, че за здравната реформа трябва да има стратегия, консенсус, желание за законодателна подкрепа.

“За да бъде успешна една реформа, тя трябва да мине през няколко стъпки. Най-важното е политическа воля да има, за да се осъществи. След това политическата воля има смисъл, ако стратегията, която е приело правителството, предложено от министъра е в правилната посока", каза още премиерът.

Според Борисов няма "нищо по-лошо от това да проявяваш воля за нещо, което е грешно".

"Как може да преценим дали нещо, което правим е правилно? Трябва ни коректив? Корективът сте всички - Вие всички от лекарския съюз през пациентските организации”, заяви премиерът.

Той подчерта, че сега са трябва да има дискусии и максимална публичност по темата за реформите, за да може да се коригират "ако някъде в детайлите сме залитнали или има по-добър вариант".

"Радвам се на Министерство на здравеопазването и на парламентарната комисия, че с днешния форум си осигурява един коректив, максимална публичност – нищо, което правим да не остава задкулисие или зад сцена", каза още премиерът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2015 в 11:49

Всичката Мара втасала,само пу*ката си не сресала.Хахахахахахахаха.Тъпаци не ви ли е ясно,че реформата трябва да завърши с хеликоптера,а не да почне с него.Ххахахахаха,колко много тъпаци има,а най-главния е начело на държавата.Целта на мухльото-министър е да се самозакрият обшинските болници при което 50%от народеца няма и да помирише медицинска помощ.Важното е да се намалят разходите и софиянци и подобните им боклуци в големите градове да си налягат лайняните гъзове,а баба и дедо от село така и ще си умрат без даже да разберат,че са им купили хеликоптер,камо ли да го ползват някога.Боже,каква мутризация.Ама така е,свестните напуснаха това място и останахме само кретените и мутрите и помощ се не види отникъде.....

27.03 2015 в 08:48

Хеликоптер е добре, но си трябват и няколко БТР за работа в циганските махали. Иначе ще продължаваме да четем за бити медици

27.03 2015 в 08:25

Каквото и да направите, не ви щем! БОКЛУЦИ СТЕ!!!

27.03 2015 в 03:39

ДЕБЕЛОГЪЗАТА ПОЛУГРАМОТНА МУТРА ОБЕЩАВА МАЙКА СИ И БАЩА СИ,НО ДА ОСТАНЕ ДОСТАТЪЧНО НА ВЛАСТ ЗА ДА ДООКРАДЕ ВТОРАТА ПОРЕДНА БАНКА И ЗАЕМА ОТ €16 МИЛИАРДА.ТОЛКОВА НАГЪЛ И КРАДЛИВ БОКЛУК ...

26.03 2015 в 21:18

То както е тръгнало Москов се моли и проси някой лев, а добрият Борисов дарява от сърце от джоба си и всички му благодарят. Абе Тиква! Здравеопазването е приоритет номер 1! Не 5, а 20 хеликоптера ще купиш щом Москов ти казва и следващия път ще си отваряте очите като кадрите ви допускат да се източат 4 милиарда без следи от КТБ!

26.03 2015 в 21:17

Тия хеликоптери сигурно ги развъжда на село в банкя, че да ги раздава така щедро

26.03 2015 в 21:08

Борисов ли ги раздава хеликоптерите? Ами утре ако вземе, че го сгази валяк как ше живеем тогаз без него? Кой ще ни даде хеликоптер.

26.03 2015 в 20:01

Да им е гадно на всички "КРИТИЦИ" !?!