Най-ефективната комбинация от хранителни добавки за красота

OFFNews 20 юли 2022 в 12:38 5420 0

vitamag

Снимка vitamag

vitamag

Хората винаги са искали да спрат времето, особено когато започваме да забелязавме белезите върху тялото, които напомят за нашето стареене. Експерти са откривали множество варианти, с които да забавя този процес. Най-ефективният начин за борба със стареенето е комбинирането на различни съставки.

Нека научим кои са те:

КОЛАГЕН

Медицината определя, че един от най-ефективните и популярни продукти за борба против стареенето е колагенът. С напредването на възрастта количеството на колагена в огранизма намалява и освен бръчки и фини линии се появяват и други белези – кожата става по-тънка, появяват се болки в ставите, по-чупливи нокти, косопад и други. Затова здравето и тялото ни имат нужда от осигуряването му чрез външен прием. Закупуването на този продукт и редовният му прием осигуряват на организма 30% от общия протеин в организма. Колагенът е продукт, който ни осигурява по-здрава костна система, зъби, нокти, коса и кожа, помага и за поддържането на добър мускулен тонус.
Съществуват шест типа колаген като всеки от тях има различна функция за организма. Шесте типа могат да се комбинират по различен начин и всеки от тях правилно се усвоява в тялото. За постигане на най-голяма ефективност обаче е нужно да си подсигурим всичките шест типа колаген. На пазара такъв тип продукт се среща под названието „Колагенови пептиди“, който се характеризира с висока клетъчна абсорбация. За да има най-висока ефективност върху здравето и тялото ни, то трябва да изберем колаген за пиене.

Биотин (Витамин Б7)

Известен още като „Витамин на красотата“, защото участва като ключов фактор за постигане на здрав и добър вид на косата, кожата и ноктите. Биотинът участва в процеси, свързани с образуването на кератин и колаген, който от своя страна имат основна роля в борбата против стареенето. Кератинът и колагенът помагат за подхранването на кожата, косата и ноктите. Заради приемът му се препоръчва при появата на кожни проблеми като дерматит или акне. Предотвратява омазняването на кожата заради функцията му да влияе върху мастните жлези. Приемът на биотин за коса дава много добри резултати върху растежа и здравината на косъма. Регулира метаболитните процеси и участва в усвояването на фолиевата киселина в организма.

Хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина, позната още като „мукополизахарид“ , е вид въглехидрат, който се съдържа в човешкото тяло от началото на неговия живот и се произвежда по естествен път. Най-характерно за хиалуроновата киселина е, че се свързва с водата и я задържа хиляди пъти над молекулното си тегло. Най-голямо количество хиалурон се открива в кожата (най-вече в дермата) , но в особено високи концентрации се среща и в очите, венците, костите, ставите и други. С напредването на възрастта организмът забавя възпроизвеждането на хиалуронова киселина, което довежда до появата на бръчки и завислване на процеса на стареене.

Съществуват няколко начина, чрез които можем да си набавим хиалуронова киселина в тялото, като най-лесен, удобен и безполезнен начин е да се закупи продукт под формата на хранителна добавка. Осигуряването и усвояването ѝ в организма , активизира нейните основните функции а именно да предотвратява стареенето, да засилва еластичността на кожата както и да запазва нормалното състояние на меките тъкани и да предпазва костите от възпаления и болки.

Тези три продукта и редовната им употреба допринасят за добрия външен вид, подхранвайки не само кожата, косата и ноктите, но и целият човешки организъм. Комбинирането им дава още по-оптимален ефект и създава формула за красота и здраве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!