Волейболният Левски София ще има нова зала до края на 2019 г.

OFFNews 09 ноември 2017 в 19:01 58862 0

В края на 2019 година волейболен клуб Левски София ще има своя нов дом в покрайнините на Витоша, където ще тренира и ще домакинства в мачове си. Проектът "Левски Арена" е част от етап II от реализацията на многофункционалния комплекс Garitage Park, който се намира в кв. Малинова долина и вече е в процес на строителство.

Капацитетът на залата ще бъде 1700 зрители, а съоръжението ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове от Шампионска лига по волейбол.

"Развълнувани сме, че най-накрая ще разполагаме със собствена база и то изпълнена по безупречен начин. Вярвам, че ще така ще привлечем все повече привърженици и практикуващи този спорт", заяви Владимир Николов, президент и старши треньор на "сините".

Инвестицията в "Левски Арена" възлиза на 5 милиона лeва. Проектното решение на залата предлага идеята за цялостен многофункционален спортен комплекс, в който са обособени няколко основни блока - основна спортна зала, спортно-тренировъчен блок, зрителска част и паркинг. Съоръжението ще включва и конферентна зала, технически и складови помещения, пресцентър, микс зона (зона за журналисти и спортисти), каси и кафене. 

"Радвам се, че имахме възможността да разработим такъв социален проект, който освен че е рядкост за България, е съобразен с всички изисквания за спортовете, които ще се практикуват. Особено голямо предизвикателство за проектирането на залата бе да осигурим всички удобства за ползване от състезатели и публика и то по начин, че тя да се впише успешно в цялостния проект, без да променя общата визия и концепция", заяви арх. Илиан Илиев, проектант на залата от "Архитектурно студио Планинг".

"Залата е голямо технологично предизвикателство и от строителна гледна точка, тъй като е изцяло вписана в обема на сградите, има огромни отворени пространства с височини над 13 метра и трябва да издържа големи натоварвания, а и покривът и е продължение на озелененото парково пространство на комплекса", добави инж. Константин Йовчев, ръководител на проекта от Джи Пи Билд, главен изпълнител на Garitage Park.

Феновете, които ще подкрепят Левски София по време на мачовете, ще имат възможност за лесно придвижване до залата, тъй като локацията на Gаritage Park е много добре обслужвана с пътна инфраструктура, има много добра връзка с автобусен транспорт и метро.

Спортната зала ще може да се използва за волейбол, баскетбол, хандбал и футбол на малки врати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови