Валентин Братоев: Бразилия е на космическо ниво

OFFNews 17 юни 2018 в 13:50 5536 0

Снимка Instagram: Valentin Bratoev

Волейболният национал Валентин Братоев заяви след победата над Канада с 3:0 гейма, че разговорът със селекционера Пламен Константинов преди мача срещата е подействал и отборът е придобил друг облик. Играчът даде мнението си и за предстоящия двубой с Бразилия.

"Сутринта имахме разговор – отборът с треньора, но не бе на волейболна тема, а как трябва да се държат мъжете на игрището. Поведението ни бе пораженческо, не мъжко и може би разговорът помогна. Направихме това, което каза Пламен и нещата придобиха друг характер.

Когато натрупаш повече загуби – в главата е съвсем друго. По едно време се чудехме какво да правим, дали мястото ни е тук. По едно време дори и публиката не ни приемаше добре, просто ни прескачаше, все едно ни няма. Трудно е, когато се задръстиш. Тези оправдания, че ни липсват хора – не е така. На нас се ни липсва нищо, просто бяхме неуверени и не вярвахме в това, което правим.

Излизаме срещу Бразилия, която е световен шампион, с играчи на супер ниво, така че няма какво да коментираме. Те са от космическо ниво. Но е странно това, което им се случи във Варна – две загуби с по 0:3, но три поражения ще им отиват още повече (смее се).

Майтапа на страна – ние ще се напънем и ще дадем най-доброто. Ако ни победят с волейбол, което те си го могат, значи са по-добрия отбор. Ние обаче трябва да направим всичко възможно. Иска ми се да кажа, че сме най-добрите, но това не е така, въпреки това можем да успеем срещу най-добрите. За това излизаме на игрището – да побеждаваме", каза Братоев.

Днес от 15:30 ч. е сблъсъкът Франция – Канада, а от 18:30 ч. е битката България – Бразилия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови