Теглят жребия за световното по волейбол на 30 ноември

OFFNews 07 ноември 2017 в 15:16 57250 0

Снимка sportal.bg

На 30 ноември във Флоренция ще бъде изтеглен жребият за световното първенство по волейбол догодина, на което съвместни домакини са България и Италия. Дотогава трябва да станат ясни всички участници в надпреварата. В момента са известни имената на 22 от общо 24-те отбора, които ще мерят сили за престижния трофей.

Последните два ще станат ясни на 12 ноември, когато приключват квалификациите в зона НОРСЕКА, които ще се проведат в Хавана с участието на Куба, Пуерто Рико, Мексико и Гватемала. Те трябваше да са приключили, но ураганите Ирма и Мария, които бушуваха в региона, ги отложиха.

Иначе днес в София бяха представени градовете от българска страна, които ще приемат големите мачове. Това са столицата, Варна и Русе.

На събитието в Градската художествена галерия присъстваха кметовете на трите града, съответно Йорданка Фандъкова, зам.-кметът на морската столица Коста Базитов и градоначалникът на Русе Пламен Стоилов. Всички те изразиха задоволството си от предстоящото събитие, като се надяват световното първенство да даде импулс в интереса към спорта.

На събитието присъстваха още президентът на българската федерация инж. Данчо Лазаров, министърът на спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на международната федерация Александър Боричич, шефът на италианската федерация Пиетро Бруно Катанео, вицето на Лазаров Любо Ганев, както и куп легенди на волейбола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови