Георги Братоев пропуска световното в България и Италия

OFFNews 23 юли 2018 в 14:34 2149 0

Снимка bgvolleyball.com

Лошите новини не спират за селекционера на България по волейбол за мъже Пламен Константинов. Титулярният разпределител на "лъвовете" Георги Братоев ще пропусне със сигурност световното първенство в България и Италия от 9 до 30 септември, заради счупена кост в глезена, съобщава bgvolleyball.com.

Днес Братоев бе на преглед при известния проф. Дюпон в Париж и според неговото експертно мнение, Георги трябва да продължи да ходи с патерици още 30 дни.

"Мнението на професор Дюпон е, че трябва още 30 дни да ходя с патерици, след това отново ще отида при него на преглед и ще се реши дали да се направи операция или не. Има съвсем малък шанс и да не се стигне до оперативна намеса, но това е много малко вероятно.

Със сигурност ще пропусна Световното първенство. Съжалявам много, но това се реалностите към този момент. По ирония на съдбата ще пропусна трето световно първенство, в което съм имал възможност да участвам, но това е положението. Съжалявам, че няма да мога да помогна на момчетата", каза Братоев.

Георги Братоев пропусна световното първенство през 2010 година в Италия, след като в последния момент бе заменен от Константин Митев в състава.

На Мондиал 2014 в Полша разпределителят отпадна от състава на България, след като Пламен Константинов не реши да го включи в състава. Сега контузия извади Георги Братоев за участие на Световното в България и Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови