България спечели само гейм срещу Италия

OFFNews 06 септември 2021 в 18:36 2685 0

Волейболните национали записаха тежка загуба с 1:3 гейма от Италия в третия си мач от група В на Евроволей 2021, който се проведе в Острава, Чехия. Италия имаше пълно превъзходство в големи части от мача, като допусна отпускане единствено в третия гейм, което може и да е било стратегически ход. Утре нашите се изправят срещу Словения, а в последния си мач от груповата фаза България играе срещу Беларус в четвъртък, 9 септември.

За италианците това бе трета победа в три мача и те остават начело в класирането в групата, като са и сигурни участници на осминафиналите, докато мястото на България в тях е застрашено след тази тежка загуба.

Мачът не предложи особена интрига в нито един от геймовете. В първия гейм Италия дръпна със 17:11 и скоро след това спечели откриващата част. Във втория гейм двата отбора разменяха водачеството до 13:12 за България, след което Италия направи серия от 10:2 точки за 22:15. По този начин "адзурите" взеха и втория гейм в мача.

В третия гейм ролите се смениха и резултатът бе намален след 25:17. И да е имало някакви надежди за обрат в мача, то те угаснаха още в началото на четвъртия гейм. "Адзурите" започнаха много мобилизирано, направиха шест поредни точки за 11:3 и с лекота завършиха частта.

Най-резултатен за България в мача бе Цветан Соколов с 15 точки. Тодор Скримов добави още 9 точки. За Италия Алесандро Микиелето и Даниеле Лавия направиха по 14 точки, а с по 12 завършиха Джанлука Галаси и Симоне Андзани.

БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 1:3 (19:25, 18:25, 25:17, 12:25)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Николай Колев - Владислав Иванов-либеро 
Селекционер Силвано Пранди
 
ИТАЛИЯ: Симоне Джанели, Джулио Пинали, Алесандро Микелето, Даниеле Лавия, Джанлука Галаси, Симоне Анцани - Фабио Балазо-либеро
Селекционер Фердинандо Де Джорджи

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!