България изпусна Русия на Евроволей 2017

OFFNews 25 септември 2017 в 16:50 50843 0

Волейболистките от националния отбор допуснаха първа загуба на Евроволей 2017 в Азербайджан и Грузия, след като загубиха с 2:3 (-21, 20, -23, 21, 13) гейма пред действащия шампион Русия след 2,25 часа игра в Баку в последния си мач от предварителна група С.

Момичетата на селекционера Иван Сеферинов могат да съжаляват за пропуснатата победа, тъй като на два пъти повеждаха в резултата в геймовете, а в решителния тайбрек изпуснаха също хубав аванс.

В него българският състав поведе със 7:4. При смяната на полетата авансът беше само точка в полза на българките, които в края стопиха пасив на противника от две точки и изравниха до 13:13. След това европейските шампионки постигнаха две поредни точки и спечелиха двубоя.

Българките завършиха втори в група С, докато рускините са без загуба и се класираха на първото място, което им осигури директно класиране на четвъртфиналите.

Съперник на българките в плейофите за място в топ 8 ще бъде 3-ия от Група А, който ще стане ясен след края на последната среща в нея между домакините от Азербайджан и Германия по-късно тази вечер.

Мачът от плейофите ще бъде в сряда (27 септември). Русия като победител в групата ще играе на 1/4-финалите с победителя от плейофа между 2-ия от Група А и 3-ия от тази Група С. Четвъртфиналните двубои са в петък (29 септември).

Най-полезна за българския тим бе капитанката Елица Василева с 25 точки (1 блок, 41% ефективност в атака и 63% перфектно посрещане). Христина Русева (7 блока, 1 ас и 28% ефективност в атака) и Добриана Рабаджиева (1 ас, 31% ефективност в атака и 43% перфектно посрещане) реализираха 13 и 12 точки, но и това не бе достатъчно за успех над "сборная".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!