4 нови дестинации от летище София

OFFNews 15 март 2016 в 11:38 3460 0

Летище София ще посрещне лятното разписание на полетите, което влиза в сила от 27 март 2016 г., с 4 нови директни маршрута. Те са до Аликанте, Осло, Хамбург и Бирмингам.

През април пък Ryanair започва своята редовна програма от София до Пиза и до Лондон, съобщават от летището.

Оттам съобщават, че 641 807 пътници са преминали през летище София за първите два месеца на 2016 година, което е с 80 хил. повече пътници от същия период на миналата година. Статистиката за месеците януари и февруари на столичното летище продължава положителната тенденция, с която приключи изминалата година.

Спрямо първите два месеца на 2015 година има и  17% увеличение на пътуващите по редовни международни линии, като това е в резултат на откритите през лятото на миналата година нови директни маршрути.

За първи път през настоящия зимен сезон две от традиционните туристически линии – тези на английската авиокомпания Thomas Cook, се изпълняват като редовни линии, а не като чартър.

От началото на годината  кацналите и излетели самолети на летище София са 7 045, което е увеличение от 10% на годишна база. Най-голям ръст – от над 13 %, отбелязват международните редовни линии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови