Quantcast

ЕС разреши търговски полети над Крим

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2016 в 11:49 2469 5

EASA
България ще загуби след решението на EASA, защото трафикът в небето ни ще намалее

Европейската агенция по авиационна безопасност (EASA) разреши търговските полети над Крим, съобщава "The Wall Street Journal". Разрешени са два маршрута в района над Симферопол.

Агенцията смята, че рисковете за полети над Крим са намалели след присъединяването на полуострова към Русия, което не се признава от държавите в ЕС. 

Управлението на трафика над Крим ще се извършва от Украйна. Вестникът отбелязва, че това е частична победа за Киев, защото държавата ще получи пари от прелитането на чуждестранни самолети над Крим.

През април 2014 г. ЕС временно забрани на европейските превозвачи да летят до Крим и по-специално до Севастопол и Симферопол. Забрана бе наложена и на транзитните полети през тези градове. Причината е, че въздушното пространство на полуострова не се контролираше от украинските авиодиспечери. Това доведе до пренасочване на трафика и по-големи печалби за България и други страни. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2016 в 17:18

"...рисковете за полети над Крим са намалели след присъединяването на полуострова към Русия..."
Ми Путин какво се мотае та не намали рисковете за полети над цяла Украйна?

18.02 2016 в 17:18

"...рисковете за полети над Крим са намалели след присъединяването на полуострова към Русия..."
Ми Путин какво се мотае та не намали рисковете за полети над цяла Украйна?

18.02 2016 в 12:30

Като цяло ЕС натвърдява, че Крим си е Украйна, междувременно инжектирайки и някоя паричка в Киев. Росиянския хаганат колкото и да контролира това въздушно пространство нещо не чувам да лае, а скимти за облекчаване на санкциите :))

18.02 2016 в 12:14

...въздушното пространство на полуострова не се контролираше от украинските авиодиспечери...дА НЕ БИ ДА ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ, ЧЕ В МОМЕНТА ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО СЕ КОНТРОЛИРА ОТ УКРАИНСКОТО РВД?
СИГУРНИ ЛИ СТЕ В ТОВА?Да не би нещо да не сте разбрали и да е ставало въпрос да речем за подводното пространство? То не че окрайненците имат подводница, но все пак Черно море е изкопано от древните укри, та може би имат извънземни способи за контрол. По-вероятно ми се струва това.

18.02 2016 в 12:09

КАК ТАКА РАЗРЕШИ?

А САНКЦИИ?
ГДЕ НАШИ САНКЦИИ?!