Wizz Air стартира полети от София до Кутаиси

Последна промяна на 17 февруари 2016 в 18:14 10163 4

Снимка Архив

Авиокомпанията Wizz Air започва да предлага директни полети от София до Кутаиси - втория по големина град в Грузия.

Полетите ще стартират от 24 септември, а цените започват от 79.99 лв. в едната посока. Предвижда се да се провеждат два пъти седмично, а обявените дни са вторник и събота. Дължината на полета е приблизително час и половина. От София самолетите ще отпътуват в 08:20 часа и ще кацат в 11:45 местно време в Грузия.

Кутаиси, известен с многобройните си градини и озеленени улици, е вторият по големина град в Грузия.

Емблематична забележителност от единадесети век е катедралата Bagrati Cathedral, която е обект от културното наследство на ЮНЕСКО.

"Много сме развълнувани, че сме част от икономическото развитие на Кутаиси, не само от гледна точка на културата и туризма, но и на бизнеса и производството. Wizz Air вярва, че инвестицията в Грузия с един самолет Airbus А320 и с нает в базата екипаж ще донесе икономически дивиденти за бизнес и производство за Грузия и за Wizz Air. Ние знаем колко е важно достъпното пътуване със самолет за икономическото развитие на региона, което е страничен резултат от оперативността на Wizz във всички наши основни градове. Откриването на база тук подчертава нашия ангажимент да осигуряваме на хората на Грузия високо качество, нискотарифно обслужване и все повече и повече градове из Европа", каза корпоративният директор на Wizz Air Оуен Джоунс.

Освен от София, превозвачът ще има директни полети до Кутаиси с отправна точка Берлин, Мюнхен, Милано, Дортмунд и Ларнака.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2016 в 16:53

Както е обичайно за Визеър, ще се лети сгънат като сърдина в консерва.

17.02 2016 в 21:06

Чшш алоуу. Коя съвецка пачавра ми е цъкнала минус. Аз му казвам "печели", то пак недоволно

17.02 2016 в 20:47

Полетът не е е три часа, проверете в коя часова зона е Грузия

17.02 2016 в 18:58

Много бизнес може да се прави в Грузия, пичуе. Неразорана нива е. Летете, душете, печелете.