Гришо срещу френски ветеран в 3,00 ч. след полунощ

OFFNews 04 януари 2017 в 12:32 1815 0

Григор Димитров ще се изправи срещу френския ветеран Никола Маю във втори кръг на турнира от сериите ATP 250 в Бризбейн, Австралия, пише "Тенис 24".

В първия си двубой за годината Гришо записа успех с 6:2, 6:3 над Стийв Джонсън (САЩ). Двубоят с Маю е насрочен за 3 ч. сутринта българско време в четвъртък.

Най-добрият ни тенисист и Никола, който започна сезона като №39 в света, са се срещали един-единствен път в професионалния тур - през 2012 г., когато на осминафинал на турнира в Queens club в Лондон победата е за Гришо след 7:6(3), 6:4.

Именно в това издание на турнира в английската столица 25-годишният хасковлия достигна за първи път до полуфинал в турнир от календара на ATP, загубен драматично от Давид Налбандян. Две години по-късно първата ни ракета спечели и трофея от Куинс, което бе негова четвърта и засега последна титла в кариерата.

Гришо и Маю имат още три срещи извън календара на ATP, като българинът е победител в две от тях (през 2009-а на твърди кортове в Истанбул и през 2011 в зала в Шербур), а Маю стига веднъж до успеха - през 2010 г. в зала в Орлеан.

Французинът е на 34 години и подобно на Григор Димитров е десничар и играе бекхенд с една ръка. Според официалния сайт на ATP Гришо и Маю имат още една прилика - двамата са високи точно по 191 сантиметра и тежат 80 килограма. Маю е професионалист е от 2000 г. и също има в кариерата си четири трофея, но всички са спечели на тревни кортове.

Ако запише втори успех над Маю, Гришо ще защити своите 45 точки от миналата година, а в следващия кръг ще се изправи срещу победителя от двубоя между световния №8 Доминик Тийм и австралиеца Сам Грот. В тази част на схемата евентуални съперници на Гришо на полуфинал са и Рафаел Надал и Милош Раонич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews