Григор Димитров отпадна на полуфинала във Вашингтон

OFFNews 06 август 2023 в 10:24 2166 1

Григор Димитров

Снимка Getty Images

Григор Димитров

Григор Димитров загуби с 3:6 и 6:7 (4) полуфинала срещу Даниел Еванс (Великобритания) на турнира по тенис от категорията ATP 500 във Вашингтон (САЩ) с награден фонд над 2 млн. долара

Британецът достига за първи път в кариерата си финал на това ниво. Там ще премери сили с нидерландеца Талон Грийкспор, който отстрани Тейлър Фриц с 3:6, 6:3 и 6:2.

В американската столица Григор елиминира последователно Макензи Макдоналд и Емил Русувуори, а Юго Юмбер не излезе в четвъртфинала заради контузия.

Даниел Еванс. Снимка: Getty Images

Даниел Еванс пък поднесе изненадата, като победи считания за фаворит Франсис Тиафо.

Тази сутрин Димитров започна по-силно срещата с британеца, като имаше два шанса да стигне до пробив още в началото, но съперникът му показа здрави нерви и успя да се спаси, отбелязва БНР. Еванс, който показа завидна психика, получи възможността да вземе подаването на Григор в седмия гейм и се възползва. Още един пробив в полза на Еванс реши всичко в сета.

Във втората част двамата стигнаха до тайбрек, в който отново Еванс бе по-концентриран в ключовите моменти и в крайна сметка затвори мача със 7:4 точки след 1:56 часа игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика