Секат Федерер на монета

OFFNews 02 декември 2019 в 15:31 2705 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер ще бъде увековечен на сребърна монета от 20 франка. Това съобщиха от правителството на родината на Маестрото.

Това е първият случай, в който страната отдава подобна чест на неин жив гражданин, отличил се с особени успехи в сферата си.

От правителството добавят, че през 2020 година ще бъде изсечена и златна монета с лика на 38-годишнишната икона на тениса.

"Федерер е може би най-успешният спортист на Швейцария в индивидуален спорт за всички времена. 20-кратният победител в турнири за Големия шлем е и отличен посланик на страната", обявиха от правителството.

Монетата, която ще бъде изсечена в ограничено количество от 95 хиляди бройки, ще струва 30 франка. Тя ще бъде налична на широкия пазар през януари следващата година.

Самият Федерер пък не пропусна да благодари на родината си за оказаната чест. Маестрото публикува в официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм и вълнуващо видео, в което се анонсира за предстоящото производство на монетите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови