Quantcast

Сидеров се яви в полицията, след като беше обявен за общодържавно издирване

OFFNews Последна промяна на 15 април 2020 в 14:04 10779 1

Снимка ТВ Алфа

Кадърът е от 14 април

Към 13.30 ч. Волен Сидеров се яви в СДВР, стана ясно от репортаж, излъчен от "Алфа" - партийната телевизия на "Атака".

В момента той е в сградата на полицията, заедно с адвоката си.

Не съм се укривал. Няма никакво основание да ме издирват. Влизаме да приемем обвинителния акт и действаме, както е по закон, заяви лидерът на "Атака".

По-рано днес Софийската районна прокуратура информира, че Сидеров е обявен за общодържавно издирване.

Той, след редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. Сидеров обаче не е открит на известните по делото адреси, което наложи обявяването му днес за общодържавно издирване.

Лидерът на "Атака" е обвиняем за извършено престъпление по чл. 320 от НК. Обвинението е във връзка с "отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение." Става дума за призивите на Сидеров от ефира на телевизия "Алфа" и чрез прессъобщение на "Атака", които гласят: "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!".

Спрямо Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13 април "противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР" – престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.

На лидера на "Атака" е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 000 лева, вносима в 14-дневен срок.

Отделно от вече посочените обвинения, вчера Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване по "Алфа" Сидеров е "отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения":

„Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13355

1

aviatora

15.04 2020 в 14:35

ЗАТВОР ЗА СИКАДЖИЯТА БОРИСОВ!!!