Двама са обвинени след нападението пред румънското посолство

OFFNews 19 август 2020 в 11:18 4101 5

Двама бяха обвинени след  инцидента пред румънското посолство преди дни, когато автомобил се опита да пробие блокадата от протестиращи, вследствие на което предното стъкло на колата беше счупено, съобщиха от Софийската районна прокуратура. 

32-годишният С.А. е обвинен по чл. 325, ал. 1 НК - хулиганство. Наказва се с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

От прокуратурата добавят още, че около 21:30 часа на 17 август мъжът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той се е опитал да попречи на Е.М. да премине с автомобила си през кръстовището, след което е блъснал колата и е изкъртил с ръце задна регистрационна табела. 

Още един мъж се сдоби с две обвинения - 25-годишният Г.Г. за престъпления по чл. 216, ал.1 от НК и чл.325, ал. 2 от НК. Той е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство и за увреждане на автомобил. Прокуратурата обяснява, че около 21:30 часа е счупил чрез удари с ръце предното стъкло на автомобила, повредил е и предния капак.  

И двамата не са били осъждани. 

На С.А. му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 500 лева, а Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след което ще бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Действията по разследването продължават. 

Вчера МВР съобщи, че трима протестиращи са били арестувани "за проявена агресия към семейство", след като предната вечер пред румънското посолство неспрян от полицията автомобил, управляван от жена, се опита да прегази протестиращи, а няколко души се хвърлиха върху него. В резултат бе счупено предното му стъкло. В колата имаше и две деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

5

П

19.08 2020 в 16:30

гнусна провокация от страна на правителството...целият цирк е долна инсценировка, а медиите на стуквото хвърлят сол в раната. поредното доказателство, че няма свестни хора в тази система.

2900

4

nrb

19.08 2020 в 13:04

Гледах видеата. Ако действително беше решила да гази някой, се чудя как така не уцели никой !?! Но всеки може ненаказано да чупи каквото си поиска !!!

3906

2

hristo

19.08 2020 в 11:26

По тази логика незабавно да освободят убиеца на Милен Цветков - виновен е Милен, защото е възпрепятствал кроткото момче да премине през кръстовището. А наследниците му да платят щетите по джипа на добрия младеж.

 
X

Подкастът на OFFNews