VR център в България част от световната търсачка VRNISH

OFFNews 21 ноември 2017 в 12:25 1965 0

Най-новата B2B търсачка VRNISH дава актуална информация за бизнеса, локацията на центрове и клубове в избрана от вас държава, най-новите и търсени заглавия, проекти в областта на VR, HARDWARE, свързани с най-бързо развиващата се технологична област в IT индустрията днес.

Създателите на VRNISH планират в най-скоро време да заработи и онлайн VR резервационна система. Най-новият член на VRNISH е българският VR център – Teamplay.zone, намиращ се в София. Амбицията на българския център е да се превърне в технологичен инкубатор/“хъб“ за създаване на успешни VR проекти и заглавия и в България.

Най-новата бързо развиваща се технология в света – VR (виртуална реалност) набира все по-широко приложение във всички сфери на човешката дейност. Все по-често VR технологии се използват в областта на градското планиране, интериорен дизайн, индустриална симулация, машиностроене, самолетостроене, възстановяване и социализиране на културно-историческо наследство, проектиране на големи инфраструктурни проекти, продажба на недвижими имоти, обучение по туризъм, опазване на природата и биоразнообразието, симулационни професионални обучения, особено в областта на военната и аерокосмическата индустрия, медицината. VR технологиите подпомагат развитието на всички области, като изместват или допълват традиционните методи на представяне и обучение с нови възможности за интерпретация и решаване на професионални предизвикателства, предимно в области, в които се изискват отлични специални или професионални умения.

Какво всъщност е VR?

Спомняте ли си филма „Матрицата“, в който светът е представен като огромна виртуална реалност - един нереален свят, но изключително правдоподобен, интерактивен, 3D (триизмерен), който физически не съществува, но можете да го разгледате, така че да се почувствате наистина там, както психически, така и физически.

Вие сте буквално потопени в него, съпреживявате го и той ви отговаря - ако завъртите главата си, това, което виждате и чувате, ще се промени, така че да отговаря на новата перспектива във виртуалната реалност. Едно незабравимо виртуално приключение, където чрез магията на анимираната виртуална реалност получаваш усещането, че си там и от теб зависи всичко… Не, това вече не е част от научна фантастика, а най-бързо развиващата се технологична ниша в компютърната индустрия в момента. Толкова бързо, че всеки ден те предизвиква с нещо ново и изключително любопитно. Нови заглавия, нови виртуални предизвикателства и преживявания, VR escape room, защо не и escape reality. Експертите вече говорят не само за виртуална, но и за добавена реалност.

Учените смятат, че до 2020 г. виртуалната реалност ще бъде част от ежедневието на всеки от нас, както в момента са мобилните ни телефони. Виртуалната и добавената реалност не са поредната фантастична и безсмислена технология, която група учени са разработили, а нещо, което много скоро ще се превърне в част от ежедневието ни.

Но да се върнем към реалността...

Вашето VR приключение в София е повече от постижимо и напълно възможно. Изберете един от нашите виртуални маршрути и игри, за да се забавлявате с приятели, колеги, близки. Резервирайте Вашите очила и се откъснете поне за миг от реалността. Ако имате свои предпочитания, можете да ги споделите с нас, за да се забавлявате с най-модерната ни техника и възможности на залите в teamplay.zone.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!