Нов софтуер модернизира работата на винарските изби у нас

OFFNews 10 октомври 2023 в 16:16 271 0

винарни
винарни

България е с дългогодишни традиции в производството на вино, а много от местните винарни са разпознаваеми на международния пазар. За мнозина у нас винарският сектор е не просто икономически сегмент, а част от националната идентичност. Той обаче е и сред сегментите с най-много предизвикателства - от множеството специфики в производствения процес, през рисковете, свързани с лошото време, пазарните флуктуации и засилващата се международна конкуренция, до сериозните регулации в сектора.

Решението

За да отговори на тези предизвикателства, българската софтуерна фирма ERP.BG създаде новото решение за управление на винарни и производители на спиртни напитки. То е базирано на нейната All In One ERP система ERP.net и е изцяло оптимизирано за бизнеса на винарските изби, търговците и производителите на алкохолни продукти. Софтуерът вече работи в няколко винарни и предстои да бъде внедрен в други. Ето и подробности за неговите възможности:

Регулации

Новата система за управление на винарни разполага с вграден модул Акциз, който позволява на екипите да следят стриктно операциите по производство и дистрибуция на алкохол и да ги документират съгласно действащите закони и стандарти в съответната страна. В добавка специален портал позволява на Агенция Митници да достъпва законово-изискуемите справки за дейността на предприятието. Сред функционалностите са също дефиниране на данъчни складове и акцизни продукти, организиране на кодове, предназначения и операции с акцизни стоки, извършване на операции с бандероли и менажиране на бандеролни партиди, както и автоматизация на изготвянето на акцизни декларации.

Производство

Софтуерът за управление на винарни покрива всички етапи от производството на вино и алкохолни напитки, сред които планиране на материалните запаси и капацитета на ресурсите, управление на производствените технологии и рецепти, отчети за консумация, работно време и готова продукция. Системата управлява също материалите за производство на спирт и алкохол, дестилацията, бутилирането, както и преработката и бракуването на спиртни продукти.

Склад и инвентар

Новата система предлага цялостно управление на складовете и инвентара, като позволява работа с множество продукти и категории, както и управление на наличностите и движенията на продукти между фирми и складове.

Продажби и дистрибуция

Софтуерът за винарски изби позволява оптимизиране на всички аспекти, свързани с присъствието в точките на продажба. А вграденият модул Мърчандайз оптимизира управлението на екипите и продуктите по щандовете на магазините, тяхното представяне, подреждане и организирането на промоции.

Перспективите

Системата е напълно адаптирана за англоезичния пазар и може лесно да бъде интегрирана в чуждестранни компании, като се вземат предвид локалните регулации и пазарни особености. Тя е лесна за употреба, скалируема, работи в облачна среда и е достъпна през уеб интерфейс. Оптимизирана е за мобилни устройства и има интегрирани механики от социалните мрежи. Може лесно да се внедри както в малки, така и в големи винарски изби или в холдинги, включващи такива компании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки