Quantcast

Вкараха 87-годишна германка в затвора, защото отрекла Холокоста

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2015 в 21:24 6641 8

Снимка Reuters.

Германка на 87 години бе осъдена в родината си и вкарана в затвора за 10 месеца по обвинение в подбуждане към омраза, тъй като е заявила, че геноцидът над евреите по времето на Хитлер е "най-голямата лъжа в историята", съобщи Франс прес, цитиран от БТА.

Урсула Хавербек е направила изказването си по време на процеса срещу бившия счетоводител от Аушвиц Оскар Грьонинг, който получи 4 години затвор за вината си в смъртта на 300 000 евреи в лагера.

Хавербек не се отрече от думите си и по време на делото срещу нея, където тя заяви, че законодателството на Германия спазва "закон, предназначен да увековечи една лъжа". Според нея Аушвиц също така не е бил лагер на смъртта. Тя, разбира се, ще обжалва присъдата си, като това не е първият път, в който я осъждат за подобни изказвания, но ѝ се е налагало само да плаща глоби.

Според официалните данни около 1,1 милиона души, най-вече евреи, са загинали в Аушвиц през 1940-1945 г. По време на целия холокост са избити 6 милиона евреи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2015 в 02:48

както и да го смяташ за 5 години трябжа да избиваш повеюе от 600 юовека за да ги направиш 1милион.

14.11 2015 в 01:11

В Германия и в Британия това е престъпление. Тъпо е, защото кой не би искал отричащите холокоста да си изкажат идеите? Приемането на холокоста е консенсус, както казва Хитченс - ако всички приемаме, че той се е случил и само един човек твърди, че не е, той е най-важния човек, който всички трябва да изслушаме. Защото може да има една малка капка истина в думите му. И тая капка истина е нещото, от което всички ги е страх.

Също, нацистите са били феминисти - прогресивна партия, единствената в Германия през 30те, която се опитала по някакъв начин да привлече женския глас. Без него е нямало шанс да бъдат избрани. #TheMoreYouKnow

14.11 2015 в 00:58

Това ме кара да се замисля, как у нас всичко може да се поставя под съмнение - от това дали османската империя е ъъъ силно е "дискриминирала" християните по тези земи, до дали въобще имаме правото да съществуваме исторически. Не само че никой не пречи това да се случва, ами даже се поощрява в изблици на чист мазохизъм, самоомраза и самоотричане. Един вид си интелектуалец, ако оспориш българската история. Ав същото време в Германия в затвора вкарват... бре бре

13.11 2015 в 23:50

Е то Япония е избила много повече от 6млн китайци, ама никой не го Нарича Холокост, даже много рядко се споменава... все едно е била някаква малка си битка там..

13.11 2015 в 22:16

е ква стана тя, за юдеите или само хвалби или нищо, като за покойник ами след 150 години след мощната юдейска пропаганда ще се чете история в която пише че само те са се борили и победили Хитлер.да вкараш в затвора жена която си е изразила публично мнението и това не е първият случай, много прилича на нацинал-социализъм или сталинизъм AVE PAXA JUDAIKA

13.11 2015 в 21:55

Скапани чифути.
Боли ги от истината.
По данни на червения кръст през така наречените лагери на смъртта са минали общо 250-300000 човека общо.
И тогава не е имало общо в света 6 млн жидове.

13.11 2015 в 21:40

Ако висчко беше както те твърдят, щяха да оборват опозицията с факти, а не забрани. В същото време има доста професионални раследвания, говорещи срещу твърденията им, като разследващите не са оборени с факти, а експертите вкарани в затворите. Евреите винаги са се страхували от истината, както дявола от тамян.