Срути се голям мост в щата Мериленд, издирват поне 7 души, 2-ма спасени (ОБНОВЯВА СЕ)

OFFNews 26 март 2024 в 10:08 4165 2

Мостът в Балтимор

Снимка Twitter/X

Мостът в Балтимор

Голям мост в Балтимор, щата Мериленд, се срути малко след 1 ч през нощта местно време, след удар от товарен кораб. Няколко души са се озовали в реката, съобщи NBC, цитирайки местните власти.

По първоначални данни неизвестен брой работници на моста са паднали във водата, съобщава се и за потопени превозни средства, без да се посочва брой, предаде Би Би Си.

Снимка: АП/БТА

Мостът "Франсис Скот Кий" представлява огромна стоманена конструкция, която превежда междущатската магистрала 695 над река Патапско югоизточно от Балтимор.

"Мога да потвърдя, че в 1:35 ч. след полунощ полицията на град Балтимор е била уведомена за частично срутване на моста, като вероятно работници са попаднали във водата", заяви детектив Ники Феной. Кметът на Балтимор Брандън М. Скот написа, че е на път към моста. "Служителите на спешна помощ са на място и усилията са в ход", казва той.

Пожарникарите издирват най-малко седем души, за които се предполага, че са във водата, съобщи Кевин Картрайт, директор на комуникациите в пожарната служба на Балтимор, за АП около 3 ч. сутринта. Други двама души са били спасени от водата - единият е бил в добро състояние и е отказал да отиде в болница. Другият е със сериозни наранявания и е настанен в травматология, съобщава NBC.

Мостът е построен през 1977 г. и и местните го наричат Key Bridge (Кий бридж). По-късно е кръстен на автора на американския национален химн. Мостът е с обща дължина над 1,2 мили (1,93 км). 

Шипинг компанията Synergy Marine Group съобщи, че сред екипажа на контейнеровоза "Дали", плаващ под флага на Сингапур, няма ранени.

Няма яснота за точната причина за инцидента към този момент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

27.03 2024 в 08:29

Кораб таранира мост

2550

2

alfakentavur

26.03 2024 в 15:09

Има голяма разлика между "мост се срути" и "мост се срути след удар от кораб".
Както и "мост се срути от взрив".
Ако беше взривен пак ли заглавието щеше да е "мост се срути"?
 
X

Да помогнем на украинските деца!