Накажи се сам. Русия забранява на президента и депутатите имоти в страните от НАТО

Красимир Крумов 03 август 2022 в 15:29 30341 4

Предвидената забрана е строга, но справедлива, засяга и самия Владимир Путин.

Снимка БТА

Предвидената в проекта за нов закон забрана е строга, но справедлива, засяга и самия Владимир Путин.

Депутатите в Държавната Дума на Руската федерация са внесли законопроект, забраняващ на представителите на властта на различни нива да притежават недвижима собственост в страните-членки на НАТО и в държавите, които кандидатстват за членство в алианса. Ако бъде приет законът, голяма част от депутатите, политиците, чиновниците и представителите на правораздаването ще трябва до три месеца да разпродадат имотите си в частност в Турция, Чехия, Франция или Германия, както и по българското Черноморие.

Законопроект, с който се въвежда забраната, вече е внесен в деловодството на долната камара на руския парламент в сряда под номер 175928-8 от депутатите от Комунистическата партия на Руската федерация Сергей Обухов, Олга Алимова и Денис Парфенов.

Вносителите са описали на 5 страници мотивите си за проекта на новия федерален закон, който ще внесе промени в няколко други закона. Според Обухов, Алимова и Парфенов необходимостта от ограничителните мерки е наложена от “агресивната експанзия на военния алианс, насочена срещу Русия”.

Забраната засяга директно президента на Русия Владимир Путин и, ако има признати, непълнолетните му деца, министър-председателя, федералните министри. В изброените категории влизат още съдиите, депутатите от Държавната дума и сенаторите, регионални и местни депутати и кандидат-депутатите, длъжностни лица от Следствения комитет, МВР, ФСБ, разузнаването, митниците, Централната банка, Сметната палата и ръководствата на държавните корпорации.

Руските комунисти опитаха да наложат подобна забрана и през 2020 година, но тогава председателят на Комитета за държавно строителство и законодателни промени в Думата Павел Крашенинников се застъпи против ограниченията с мотива, че много от колегите му имат получено по наследство имущество. В предишния мандат 26 от руските депутати имаха имоти във вражески страни. 

Според законопроекта лицата, които са засегнати от забраната трябва с деня на влизането на закона в сила да прекратят използването на недвижимото имущество на територията на страните от НАТО и до 3 месеца да се избавят от него. Ако на това имущество вече е наложена възбрана, избавянето от имота трябва да стане до три месеца от деня на освобождаването му от запор. Ако някой тепърва получи наследство от леля или дядо в Европа, има 6 месеца за да се освободи от наследения имот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

4

Propaganda

03.08 2022 в 17:01

И ся ко стана, хахахахахахахахахахаха.

Дъщерите на путя ще трябва ли да се връщат от ЗАПАДНА ЕВРОПА в кочината си?

Дъщерята на лавров ще трябва ли да се връща от САЩ в кочината си?

1730

3

Ivan

03.08 2022 в 16:48

А какво став с вече притежаващите?
Преди няколко години видях яхтата на пияницата Д.Медведев, Nord Star, да домува в пристанището на Будва. Впечатляваща е! Къде ли е сега? Във Финския залив или в река Москва? Или в пристанището на Магадан? Интересни решения, взимани от един психар, карлик Вова!

2550

2

alfakentavur

03.08 2022 в 16:09

Нищо де - нали ще може да имат имоти в Индия, Китай и Еритрея.

12761

1

cepcem

03.08 2022 в 15:58

Висшият ешелон от крадци, в това число самият Путин, ползват подставени лица и офшорни фирми и ги боли дедовия за този закон. Низшестоящите нещастници ще бъдат принудени да продават на безценица, а получената валута ще им бъде насилствено конвертирана в рубли по курс "кьорав карти не играе". Вин-вин отвсекъде...

 
X

Да помогнем на украинските деца!