Кендъл Дженър е най-високоплатеният модел за 2017 г.

OFFNews 22 ноември 2017 в 16:00 58806 0

Снимка Esle Lauder

Кендъл Дженър беше обявена от списание Forbes за най-високоплатения модел в света с печалба от 22 милиона долара през 2017 година.

Дженър, която е част от семейство Кардашиян, победи Криси Тейгън, Адриана Лима и Джиджи Хадид. За пръв път от 15 години Жизел Бюндхен не спечели наградата. 

Ашли Греъм също се издигна и влезе в първата десетка, което я направи първия "плюс сайз" модел, който успя да се пребори за място сред първите десет.

Само на 22-годишна възраст, Кендъл Дженър заема първото място, като печалбите й от миналата година са се удвоили – от 10 милиона долара на 22 милиона. Моделът работи заедно с дизайнери като Alexander Wang, Fendi, Chanel, Marc Jacobs и т.н. и взе участие в рекламните кампании на Estee Lauder и Adidas.

Въпреки че се оттегли от модния подиум миналата година, Бюндхен все още е на второ място в класацията. Тази година тя е заснела фотосесия за Vogue Paris и участва в рекламни кампании за Arezzo, като печалбата ѝ възлиза на 17,5 милиона долара. Бразилският модел също отделя време за кампания за по-голяма устойчивост в модната индустрия.

Криси Тейгън също се присъединява към най-високоплатените модели и зае трето място благодарение на сделките с McDonalds, Vita Coco и Smirnoff. Тя е спечелила 13,5 милиона долара. Тейгън стана известна със снимките си в Sports Illustrated, Cosmopolitan, Vogue и Glamour.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови