Волейболните ни национали паднаха от Русия

Въпреки загубата момчетата на Константинов продължават напред

OFFNews 08 септември 2014 в 09:55 1326 0

Снимка sportal.bg

България загуби от Русия с 2:3 гейма в групова фаза на световното първенство по волейбол в Полша.

Възпитаниците на Пламен Константинов се представиха отлично в първите два гейма и поведоха с 2:0 гейма след 25:20 и 25:23. Още в първия гейм се контузи титулярният ни център Виктор Йосифов, който бе заменен от Данаил Милушев.

Нашенците не успяха да задържат силната серия и загубиха в третия гейм. Четвъртият и петият гейм също бяха спечелени от руснаците.

Въпреки резултата родният тим показа своите възможности и се представи впечатляващо в последния си мач от първата групова фаза.

Момчетата на Константинов спечелиха една точка от срещата.

Макар че, тимът ни загуби срещата той се класират за следващата фаза, заедно с Русия, Канада и Китай от нашата група.

Възпитаниците на Пламен Константинов завършват на трето място в група "С" с десет точки след три победи и две загуби. Русия печели групата с пет победи и 14 точки, а Канада е на второто място с 11 точки с четири успеха. Китай има шест точки.

В следващата фаза тези четири отбора ще се изправят срещу Бразилия, Германия, Финландия и Куба, а точките от първата фаза срещу опонентите, които продължават напред, се зачитат.

Така бразилците стават лидери във временното класиране с девет точки, следвани от руснаците с осем и германците с шест. България и Канада имат по пет, като засега предимството имат канадците заради повечето победи.

Двубоите от втория кръг на световното стартират на 10 септември. В следващата си среща България ще се изправи срещу Бразилия.

Във финалната шестица ще се класират първите три отбора в групата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!