Васил Божков отново иска да поеме ЦСКА. Разкритикува Гриша Ганчев

OFFNews Последна промяна на 27 ноември 2015 в 15:24 4345 0

Бившият собственик на ЦСКА Васил Божков отново иска да поеме управлението на клуба. Това бе съобщено в  прес съобщение на "Нове Холдинг", изпратено до медиите.

Според съобщението Божков е готов да "оздрави управлението на дружеството с конкретен бизнес план" за следващите 5 години.

Бизнесменът изрази подобно желание преди 6 месеца, но тогава привържениците на "армейците" предпочетоха предложението за управление на Гриша Ганчев.

Днес Божков разкритикува остро воденото от Ганчев настоящо ръководство на ЦСКА, което според него "не е направило нищо за спасяването на клуба."

Публикуваме цялото прес съобщение без редакторска намеса:

Уважаеми привърженици и медии,

Във връзка с повишения обществен интерес към бъдещето на ЦСКА, ви информираме за следното:

През последните 6 месеца катастрофалното състояние на най-титулования български футболен клуб ескалира до абсолютен хаос, предизвикан от липсата на реални действия за спасяването му. Очакванията на милионите привърженици за възстановяване на любимия им отбор срещат единствено пожелателни и евентуални обещания. Стратегията за възраждане на ЦСКА до момента се изчерпва с хипотетични предложения и законово невъзможни комбинации.
Г-н Васил Божков нееднократно е показвал и, най-важното, доказвал отношението си към ЦСКА и неговите привърженици. По време на неговото управление ЦСКА побеждаваше действащи европейски шампиони и беше най-стабилният във финансово отношение футболен клуб в България.
След като през изминалата половин година не бяха извършени никакви действия за спасяване на „Професионален футболен клуб ЦСКА” АД , което бе и основният ангажимент, поет от сегашните ръководители, г-н Божков официално заявява желанието си да го оздрави. На първо време това изисква пълен и внимателен анализ на финасовото състояние и реалните задължения на дружеството. След изясняване на действителните параметри на ситуацията ще бъдат ясни и възможните решения за излизане от нея, ако такива все още съществуват. Въз основа на тях ще бъде разработен конкретен бизнес план и осигурено финансиране за устойчиво развитие през следващите пет години, с което ЦСКА да се върне на заслуженото си място, а именно в елита на българския и европейския футбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !