ЦСКА иска съд след бой над юноши на "Герена" (видео)

OFFNews 08 септември 2015 в 14:07 11785 5

Кадри от грозните сцени на помощния терен на ст. "Георги Аспарухов" (Видео: Sportal.bg, Колаж: OFFNews.bg)

ЦСКА пусна специална декларация по повод инцидентите от вчерашния мач на помощния терен на ст. "Георги Аспарухов" между старшите възрасти на Левски и ЦСКА, завършил 2-0 за "сините".

Вечното дерби между Левски и ЦСКА от 3-тия кръг на Елитната юношеска лига до 19 г. бе опорочено и прекратено за около час и половина в 77-мата минута при резултат 2-0. Решението на съдията да прекрати мача бе повлияно от сблъсъци между феновете на двата тима. Голяма група левскари атакува малкото запалянковци на ЦСКА, които преди това бяха реагирали остро на изгонването от игра на Герман Петров от "червените".

Охраната около терена незнайно защо беше изключително малко и логично се стигна до бой. В него участваха фенове, двама от юношите на ЦСКА и част от щаба на домакините. В крайна сметка единият от футболистите си тръгна с посинена глава, след като бе уцелен с тежък предмет. Другият попадна в мелето, в чието успокояване участва и директорът на детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров.

След подновяването на играта двата отбора завършиха с по девет футболисти на терена, след общо четири червени картона. Преди това головете за победата на Левски отбелязаха още през първото полувреме Никола Димитров след пробив отляво и Алекс Боримиров от дузпа.

Видео от сблъсъците:

Sportal.bg

Днес ЦСКА изрази позицията си по случая със специална декларация. Публикуваме я без съкращения и редакция:

"Армейци,

Вчера се разигра изключително грозен инцидент по време на мача Левски (U19) – ЦСКА (U19). Случи се нещо неприемливо и меко казано скандално – състезатели от нашия отбор бяха брутално бити от фенове на домакините. ЦСКА не може и не желае да приеме подобно поведение, което е в разрез с всички нравствени и нормативни закони в страната.

В следствие на нанесения побой състезателите Иван Ангушев и Герман Петров са с множество травми.

Искаме да попитаме с какви аргументи главният съдия Вихрен Манев желаеше да продължи мача? Нима тези грозни сцени, в които се бият беззащитни деца не са достатъчно основание за прекратяване на срещата? А вие, г-н Боримиров, замисляте ли се, че на мястото на Иван Ангушев можеше да бъде вашият син? Щяхте ли да желаете толкова горещо мачът продължи да се играе? Защо не се бяхте погрижили за охраната на спортното събитие? Всички знаем с какъв заряд е дербито, дори при юношите и децата.

Защото е изключително лесно да риташ падналия...

Уверяваме ви, уважаеми господа, че ЦСКА ще вземе необходимите мерки никога повече да не се случват подобни вандалски своеволия, в които да страдат наши деца. А нашите състезатели ще потърсят своите права в съда!

Ние сме свикнали да се борим срещу неправдите и ще продължим да го правим макар и в много моменти да сме сами срещу всички. Защото нищо не е по-силно от несломимия армейски дух!

ЦСКА – ТОВА СИ ТИ!"

Няколко часа по-късно и Националният клуб на привърженици на Левски пусна своя декларация за случая, в която остро отговаря на критиките на ЦСКА. Позицията на "сините" без съкращения и редакторска намеса:

"Искахте ли съд, след като счупихте "синьото" БФС? Искахте ли съд преди дни, когато над 50 маскирани и въоръжени с тръби и боксове минаха край ларгото в търсене на саморазправа и вилняха в центъра на София? Искахте ли съд, след като вашите утайки (добре е да гледате себе си, когато използвате подобни определения) гониха, замеряха с бутилки и ритаха играчи на противников отбор по време на КОНТРОЛЕН мач?

Вчера родителите на играчите в червено се държаха нагло и провокативно в продължение на много време. Подскачаха и нахалстваха при всеки тъч. Какъв родител трябва да си, за излагаш детето си на риск при положение, че ти е напомнено, че не си у вас. Ако очаквате, че ще си веете байрака на "Герена" и че в замяна ще получите дребни сладки и кафе, значи сте доста глупави.

НКП не провокира и не толерира насилие, но вчерашният инцидент е плод на неадекватното поведение на шепа хора, които очевидно бяха забравили къде се намират. Уважаеми бивши колеги, когато отразявате подобни неща го правете обективно и анализирайте причините, а не пишете само за последиците. Царе на демагогията - цска това си ти".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!