Статистиката от Уелс - Белгия повтори резултатите от Брекзит

Бейл и компания доказали, че е възможно да останеш в Европа дори и след 48:52

OFFNEWS 02 юли 2016 в 10:49 3972 0

Статистиката за владеенето на топката по време на мача от 1/4-финалите на Евро 2016 между Уелс и Белгия по любопитно стечение на обстоятелствата повтори резултатите от гласуването в британския референдум за излизане от ЕС. Според резултатите "За" Великобритания извън Съюза в Уелс са гласували 52,5 процента от жителите, докато "За" оставане са били 47,5 на сто.

След победата с 3:1 над Белгия в интернет се завъртя шеговита снимка, която показва, че Гарет Бейл и компания са притежавали топката в 48 процента от времето. "Уелс доказа, че е възможно да загубиш с 48:52 и да останеш в Европа", гласи шеговитият коментар.

Междувременно звездата на Уелс Гарет Бейл определи като "невероятна" победата над Белгия с 3:1 в 1/4-финалите на Евро 2016. "Червените дяволи" откриха чрез зрелищен удар отдалеч на Наинголан в 13-ата минута, но след това бяха пометени от разярените "дракони". В полуфиналите Бейл и компания ще се изправят срещу Португалия на Кристиано Роналдо. Този мач може да определи до голяма степен и статута на двете звезди в клубния им отбор Реал Мадрид, където са основни фигури.


"Борихме се за всяка педя терен. Заслужаваме мястото си на полуфиналите. Знаехме какво и как трябва да направим. Вярвахме, че можем да стигнем толкова далеч, но чувството е невероятно. Дано престоят ни във Франция не свърши в сряда в Лион. Влизаме в тази битка с Португалия изпълнени с увереност. Няма време за признуване, мачът наближава и ние трябва да си напишем домашното и подготвим своя план за мача. Благодаря на феновете ни, които бяха десет пъти по-шумни от белгийците, въпреки численото им превъзходство", коментира Бейл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови