Рекорден брой отбори в турнира на детските градини

OFFNews 11 май 2017 в 11:11 7306 0

Рекорден брой отбори – 283, ще вземат участие в 16-ия турнир по футбол, организиран от ДФК „Лъвчетата“ за детските градини в София. Надпреварата бе открита от доц. Венцислав Гаврилов и ще продължи до 19 май, когато ще се излъчи шампиона за 2017 г.

Участие ще вземат около 4000 деца от над 50 детски градини, които се обучават целогодишно от треньори на клуба. Официални гости на турнира бяха президентът на на Аматьорската футболна лига и член на Изпълкома на БФС Румен Вълков, експертите в Столична община Десислава Темелкова и Невена Димитрова, представители на един от спонсорите „Арон“ ЕООД – Габриела Баранска и Борис Бояджиев.

Срещите от първия ден бяха ръководени от международните ни съдии Николай Йорданов и Никола Попов. Всички гости получиха юбилейна монета и шалчета на ДФК „Лъвчетата“ послучай 20-годишнината на клуба. За всички отбори ще има специални купи, а най-добре представителите се футболисти ще получат индивидуални награди.

Възможност за изява ще получат и деца, занимаващи се с други видове спорт под ръководството на инструктори на ДФК „Лъвчетата“ - тенис на корт, карате и гимнастика.

Тази година турнирът е съфинансиран по Програма на Столична община за развитие на физическото възпитание и спорта в подкрепа на "София - европейска столица на спорта през 2018 година".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови