Класата си е класа - Бейл изведе Уелс до топ 8

Звездата на Реал принуди бранител на Северна Ирландия да си отбележи автогол

OFFNEWS 25 юни 2016 в 20:51 5227 0

Мегазвездата Гарет Бейл на практика еднолично класира тима на Уелс на 1/4-финалите на Евро 2016, след като принуди бранител на Северна Ирландия да си отбележи автогол в т.нар. Битка за Британия от 1/8-финалите.

Двубоят между двата британски тима премина равностойно, с лек превес на ирландците, но по-голямата класа и опитност на състава на Уелс си оказа решаващата дума. При една от редките контраатаки на "драконите" четвърт час преди края Аарън Рамзи изведе Гарет Бейл отляво на наказателното поле. Без да се бави Бейл центрира във вратарското поле, където при опита си да изчисти топката Гарет Макоули я прати неспасяемо в мрежата.

След гола играта беше прекъсната за малко заради сблъсък на двама играчи на Уелс и необходимосттада им бъде оказана медицинска помощ. До края не се случи нищо интересно и пред двете врати и така малко като на шега Уелс попадна в топ 8 на еврофиналите. Съперник на Гарет Бейл и компания в битката за топ 4 ще бъде спечелилия двубоя между Унгария и Белгия.

Уелс - Северна Ирландия 1:0
1:0 - Макоули 76-автогол

Уелс: Хенеси; Честър, Уилямс, Дейвис; Гънтър, Алън, Ледли (63-Уилямс), Рамзи, Тейлър; Воукс, Бейл.
Северна Ирландия: МакГавърн; МакОули (84-Мейджнис), Дж. Еванс, Каткарт, Хюз; Уорд (69-Уошингтън), С. Дейвис, К. Еванс, Норууд (79-Макгин), Далас; Лафърти.

Жълти картони: Тейлър, Далас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови