Спортният министър уволнява цялото ръководство на тотото

Промени ще има и в ръководствата на дружествата, чийто принципал е министерството

OFFNews 13 януари 2022 в 18:58 8598 2

Спортният министър Радостин Василев обяви, че идния понеделник ще освободи всички членове на съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор (БСТ).

"По първи мои анализи има изключително тежки проблеми в БСТ. В последните 6 г. четири са на загуба. Ще преминем към ново ръководство на БСТ", зарече се Василев.

В последните 2 г. тотото било на печалба с 8 млн. лв. и 11 млн. лв. Тепърва ще бъдат анализирани договорите, сключени в последните няколко месеца от настоящото ръководство на тотализатора, "но с изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство", обясни спортният министър.

От думите му се разбра, че промени ще има и в ръководството на другите дружества, на които е принципал - Национална спортна база, „Академика“, „Сердика спортни имоти“.

"Преструктурирам изцяло структурата на министерството, създавам до десет дни нов устройствен правилник. Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени по различни причини, някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си", посочи Василев.

На други ще се преценява каква отговорност може да им се търси. Според министъра има много порочни практики в структурите на министерството. Той е разговарял вече с премиера Кирил Петков и с финансовия министър Асен Василев по този въпрос и те му дали "пълен картбланш".

"Станал съм министър, именно за да въведа ред в тази система. Там са се вършили безобразия и ние сега започваме да ги вадим. Днес предупредих спортните федерации, че контролът по разходване на средствата ще бъде изключително засилен", съобщи още Радостин Василев.

"Днес се навършва един месец от встъпването ми в длъжност като министър. В рамките на този месец се постарах да се запозная детайлно със системата на ММС, свързаните дружества, Български спортен тотализатор, проблемите в българския спорт и се оказа, че нещата са много по-сложни и тежки, отколкото аз някога съм си представял. От гледна точка на практики в структурата на ММС в различни административни звена, които по моя оценка са на ръба на законността и които в период назад са били тенденция. За тези практики ще взема мерки по законовия ред", каза още спортният министър.

Той бе категоричен, че повече уговорки по телефона няма да има. И ако някой си мисли, че ще бъде, както е било 12 г., много се е объркал. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22553

2

dolivo

14.01 2022 в 07:58

щом са на загуби, вън!

какъв бизнес е това?!

авгиеви обори. всеки нормален бизнес досега или се е свил според чергата, или почва да печели.

БСТ не е стратегически отрасъл, за да се "спасява" от джоба на данъкоплатеца
 
X

Политолог: Китай източва ресурсите на Русия, има икономически интерес от войната