София с минимален шанс за мачове от Евро 2020

Ивайло Анев 11 септември 2014 в 07:30 2265 0

УЕФА откри сериозни пропуски в кандидатурата на България за домакинство на мачове от груповата фаза на Евро 2020. Това става ясно от публикувания доклад на сайта на евроцентралата.

Българският футболен съюз (БФС) подаде документи заради новия национален стадион, който ще се изгражда на мястото на стадиона на Славия.

Заради това, че при наст става въпрос само за проектната фаза, от УЕФА посочват, че липсва информация за важни аспекти относно сигурността и охраната на стадиона, техническата и информационната поддръжка, покриването на ВИП стандартите, както и местата за работа на медиите (пресцентър, миксзона, телевизионни студия и др.)

Не са упоменати местата за получаване на първа медицинска помощ и позициите за хора с инвалидни колички.

Посочени са проблеми с транспортната инфраструктура, не само на града, но и на страната. В случая става въпрос за липсващата все още на връзка чрез метрото между летището в София и стадиона, ограничения капацитет на летището за приемане на полети, слабо развитите жп връзки със съседните страни. Говори се и за сериозен риск за нарушаване на търговски и рекламни права на основните спонсори на УЕФА и Евро 2010.

19 държави, включително България, кандидатстват за домакинство на мачове от европейското първенство през 2020 г. Процедурата по определяне на домакините на срещите ще приключи на 19 септември, когато ще бъдат обявени 13-те града, които ще приемат мачове от турнира.

От УЕФА посочват недостатъци и в документите на Будапеща и Йерусалим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!