Сколари, събличай фланелката

Николаос Цитиридис 09 юли 2014 в 12:03 7626 1

Не е срамно да загубиш на 1/2 финал на Световно първенство. Все пак, от 32 отбора да си сред 4-те оцелели груповата и елиминационната фаза, не е малко постижение. Не е срамно също така да загубиш от Германия - няма първенство, на което те да са играли слабо, няма първенство, на което те да не са фактор. Срамно е обаче да загубиш със 7:1. Сколари, събличай тениската и емигрирай. Това е единственото спасение. Бразилските фенове няма да те пожалят дори за миг.

Никой не може да отрече гения на Сколари, разбира се. Футболният спец има зад гърба си една световна титла именно с Бразилия от 2002 година. През 2004 година стана вицешампион с Португалия, когато отборът му загуби от изненадата Гърция.

Не случайно и прякорът на Сколари е "Големият Фил". Специалистът наистина е голям. Беше. Сега е време да си ходи.

Не е никак лесно да противодействаш на немския тренер Йоаким Льов и на неговата машина за футбол.

Преди контузията на звездата на "селесао" Неймар и наказанието на капитана Тиаго Силва отборът изглеждаше сякаш може да излезе от всяка ситуация, може да отбелязва голове и да печели мачове.

Липсата на плеймейкъра и централния защитник се усетиха още в началото на двубоя, когато незнайно защо голмайсторът на Германия Томас Мюлер бе оставен напълно непокрит след изпълнение на корнер и отбеляза първия гол за мача. Непростима грешка на защитата. Последваха още 6 непростими грешки.

Сколари бе изградил перфектния отбор, но именно тук беше и грешката му. Всъщност тимът на Бразилия се състоеше от 10 души, които гледат да подадат на Неймар. След като от 4 години "селесао" не е излизал на официален мач без Неймар, шокът от контузията му явно е бил твърде голям за бразилците.

65-годишният бразилски треньор направи и няколко грешки преди самото Световно да е започнало. Рисковано заложи на няколко футболисти за сметка на други.

Мондиала пред телевизора гледа играч като Кака, който въпреки възрастта си е все още способен да прави вълшебства с топката.

В атаката на Бразилия застана тромавият и бавен Фред, който за 6 мача на Мондиала успя да вкара едва 1 гол, докато от вкъщи Мондиала гледаше 24-годишният бърз и полезен нападател Алешандре Пато.

След вчерашната позорна загуба със 7:1 на бразилците не им остана нищо. Народът няма как да бъде умилостивен след този мач. Двубоят за 3-то и 4-то място в събота ще е последният влак за гара "Достойнство" на Сколари и компания, а дотогава ни очаква втората полуфинална среща между отборите на Аржентина и Холандия в битка за най-желания трофей на планетата.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!