Шило в торба не стои

OFFNEWS 14 ноември 2016 в 22:41 2959 0

Всички се възхищават на капитана на Рома Франческо Тоти, който не обличал друг екип, освен този на "вълците" в дългата си кариера. Не по-малко възхищение обаче предизвиква и уругвайският нападател Себастиян Абреу, който влезе в книгата на рекордите на "Гинес" с 28-ия (!) си трансфер за 22 години кариера в професионалния футбол.

Услугите на 40-годишния в момента Абреу явно се котират високо, тъй като той е упражнявал професията си в девет държави и общо 23 клуба. За лекотата, с която сменя клубовете си Абреу, заслуга има и сравнително ниската му трансферна цена. Въпреки двуцифреният брой преминавания от клуб в клуб, общата трансферна сума, платена за него, е около 7 милиона евро. Последният му пристан е нискоразредният бразилски тим Бангу.

Абреу има и солидна кариера в националния отбор на Уругвай. Звездният му миг е победната дузпа в стил "Паненка" срещу Гана на Мондиал 2010 в мач, който ще се помни с изгонването на Луис Суарес за игра с ръка. Най-дългият престой на Абреу на едно място е в Депортиво Ла Коруня в Испания, където е трансфериран от аржентинския Сан Лоренцо.

След шест години на "Риасор", белязани със седем отдавания под наем, футболният пътешественик отново тръгва на път. Абреу е играл в Мексико, Уругвай, Аржентина, Испания, Ел Салвадор, Бразилия, Парагвай, Израел и дори съседна Гърция за Арис.

При завръщането си в Уругвай дори печели титлата с Насионал, но това не го спира на едно място и той продължава с трансферите. Така през 2008 година се озовава в аржентинския колос Ривър Плейт, печели трофея и това му осигурява място в отбора за световното първенство в Южна Африка. За националния тим Абреу показва завидно постоянство, като в 70 мача отбелязва 26 гола.

Любовта си към опознаването на различната футболна култура той доказва с двата си последни трансфера съответно в Ел Салвадор и долните дивизии на Бразилия. Любопитството на този 40-годишен футболен номад явно е неизчерпаемо...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!