Съмнение за отравяне на британска тенисистка по време на Уимбълдън

OFFNews 11 август 2016 в 12:06 7195 0

Снимка AP

Полицията разследва възможността британска тенисистка да е била отровена по време на Уимбълдън, съобщи Independent.

18-годишната Габриела Тейлър се разболяла внезапно по време на 1/4-финала и се наложило да остане в интензивното отделение на болница в продължение на четири дни с опасност за живота. 

Семейството на тенисистката предположило, че става въпрос за вирус. 

Лекуващите лекари обаче установили, че състоянието на момичето е в резултат на щам на лептоспироза - инфекциозно заболяване, бактерията за което се пренася от урината на плъховете и може до доведе до сериозно увреждане на органите.

Бактерията е изключително рядко срещана във Великобритания. Затова родителите на тенисистката са на мнение, че тя може да е била отровена нарочно по време на турнира от свой съперник. 

По думите на майката Милена Тейлър Габриела била в добро здраве в началото на турнира. 

Тя стигна до 1/4-финала, а след това изведнъж се оказа тежко болна на легло, с опасност за живота. Когато разбрахме каква е причината за състоянието ѝ, не можахме да повярваме, обяснява Милена Тейлър. 

Турнирът се проведе между 1 и 10 юли. Момичето е прието в болница на 6 юли, а семейството се обърнало към полицията на 5 август. 18-годишната тенисистка все още се намира в болница, но вече се възстановява, обясни говорител на полицията. 

Не е ясно къде и кога момичето е приело отровата, допълват оттам. 

За момента няма арестуван. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!