Петев гледа Шампионската лига от ложата на "Максимир"

OFFNEWS 27 септември 2016 в 12:39 4440 0

Вече бившият национален селекционер Ивайло Петев ще заеме място във ВИП-ложата на стадион "Максимир" в Загреб, където довечера от 21,45 ч. новият му клуб Динамо играе с италианския колос Ювентус в среща от група "Н" на Шампионската лига.

Петев все още не е обявен официално от Динамо, като се очаква да се освободи от ангажиментите си с Българския футболен съюз. Той ще изгледа като зрител и дербито на хърватския футбол с Хайдук Сплит, а официалният му дебют се очаква в средата на октомври срещу Копривница. Реакцията на публиката ще покаже дали Петев ще бъде приет добре в Динамо.

"Очаквам Динамо да постигне нещо срещу Ювентус. Нали затова идвам", коментира лаконично Петев, който се е изправял срещу тима от Загреб начело на Лудогорец.

Другият мач от групата е между Севиля и Лион. Испанците откраднаха точка от фаворита Ювентус в първия си мач и сега ще искат да продължат с доброто си представяне на "Рамон Санчес Писхуан".

Голямото дерби на вечерта е в група "F", където на "Сигнал Идуна Парк" ще се противопоставят Борусия (Дортмунд) и Реал Мадрид. Двата тима са фаворитите за излизане от групата и почти сигурно преките двубои помежду им ще определят кой ще завърши на първото и кой на второто място в крайното класиране. В другия мач от групата полския Легия с Михаил Александров в състава си приема Спортинг Лисабон.

Интерес предизвиква и срещата между Лестър и Порто в група "G". Шампионът на Англия даде заявка за силно представяне в дебюта си в турнира на богатите. "Лисиците" надиграха с 3:0 Брюж в Белгия в първия си мач в турнира. Сега обаче срещу тях застава далеч по-сериозен противник в лицето на двукратния победител в надпреварата Порто.

Шампионска лига, групова фаза, 2 кръг:

Група "Е"

Монако - Байер (Л)
ЦСКА (Москва) - Тотнъм

Група "F"

Борусия (Д) - Реал Мадрид
Легия - Спортинг (Л)

Група "G"

Копенхаген - Брюж
Лестър - Порто

Група "Н"

Севиля - Лион
Динамо (З) - Ювентус

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови