Отвлеченият футболист се сбил с похитител, взел телефона му и повикал полиция

OFFNews 31 май 2016 в 08:40 7060 1

Алан Пулидо

Снимка AP

Алан Пулидо

Отвлеченият футболист Алан Пулидо е бил спасен, след като се е сбил с един от отвлеклите го хора, взел е телефона му и се е обадил на полицията, съобщи Би Би Си.

25-годишният мексиканец Алан Пулидо беше отвлечен от дома си в родината си, близо до Суидад Виктория в щата Тамаулипас, в неделя и освободен няколко часа по-късно. 38-годишният му похитител е задържан.

Властите уточняват, че мъжът е признал, че принадлежи към местна криминална групировка. Полицията издирва още трима мъже, свързани с отвличането.

Пулидо, който играе за гръцкия "Олимпиакос", е порязал китката в стъкло на врата, докато се е опитвал да избяга, преди полицията да пристигне.

Държавният прокурор Исмаел Куинтанила заяви, бе бандитите са държали Пулидо в къща в Сиудад Виктория, където накрая футболистът е останал сам с един от похитителите си. Двамата си разменили удари, похитеният отнел телефона на "пазача" си и се обадил на телефона за спешни случаи 066. Всичко станало много бързо, разказа Куинтанила.

Записът от обаждането на Пулидо на телефон 066 разкрива, че той е заплашил и набил похитителя си, за да му каже къде се намират. В един от разговорите Пулидо е казал, че полицаи отвън са започнали да стрелят и е описал как е облечен, за да не бъде застрелян погрешка.

Пулидо е бил отвлечен, когато автомобилът му е бил заобиколен от няколко коли, докато си е тръгвал от парти с приятелката си в събота вечерта. Маскирани мъже го отвлекли и оставили момичето невредимо на паркинга.

Семейството на Пулидо получило телефонно обаждане в неделя с искане за откуп, какъвто не е бил платен.

"Много добре съм, благодаря на Бог", каза Пулидо пред репортерите рано в понеделник.

Алан Пулидо играе в мексиканския национален отбор и е нападател на гръцкия футболен шампион Олимпиакос.

Щатът Тамаулипас се смята за един от щатите с най-голяма престъпност. В него са регистрирани и най-много отвличания – според властите около 1000 души са отвличани всяка година. Според неофициална информация обаче случаите на отвличане са много повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови