Меси изрази предпочитание към стила на Луис Енрике

OFFNews 31 октомври 2016 в 18:51 2787 0

Мегазвездата на Барселона Лионел Меси рядко дава интервюта, но когато го стори, ефектът от думите му в света на футбола е огромен.

В навечерието на големия сблъсък с Манчестър Сити в Шампионската лига, аржентинецът говори пред "Сън" по всякакви теми, но особено впечатление направи сравнението му между настоящия треньор на Барселона Луис Енрике и предшественика Джосеп Гуардиола, който в момента води Сити.

"При Енрике играем по-агресивно. Всички бяха научили добре стила на игра на Барселона при Гуардиола. Тогава рядко използвахме контраатаки", казва Меси.

Стилът на Гуардиола, познат като "тика-така", отдавна е упрекван, че е изчерпан. Безбройните подавания и безкрайното владеене на топката вече не дават същия ефект, както преди години.

С тези свои думи Меси на практика признава, че Гуардиола е бил изчерпан за Барселона и напускането му е било правилно решение.

Иначе Барселона излиза на "Етихад" като фаворит. В първата среща каталунците сразиха Сити с 4:0, като Меси се отчете с хеттрик. От пет срещи в Шампионската лига между двата тима неизменно победител е излизал този на Барселона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови