Меси детронира "Атлетико", "Барселона" е новият шампион на Испания (видео)

Ивайло Анев 18 май 2015 в 10:10 3807 0

Меси ликува след гола си срещу "Атлетико".

Кръг преди края на испанското първенство "Барселона" спечели 23-ата си титла.

С гол на Лионел Меси каталунците спечелиха с 0:1 гостуването си на "Атлетико" (Мадрид) и вече официално са недостижими на върха пред втория "Реал" (Мадрид).

Това се случи само година, след като "Атлетико" спечели титлата на "Камп Ноу" в каталунската столица. Снощи Барса върна жеста и триумфира с трофея насред Мадрид.

Снощи каталунците доминираха през първата част, но пропуски направиха Педро и Меси. За домакините пък най-чистото положение пропусна Гризман, чийто удар бе отразен от Клаудио Браво. В 33-ата минута Дани Алвеш падна в наказателно поле, но съдията реши, че нарушението е извън пеналтерията.

През второто полувреме гостите продължиха да бъдат по-активни и стигнаха до попадение в 65-ата минута, когато звездата Лионел Меси се разписа за 0:1 след асистенция на Педро. До края на мача "Атлетико" не успя да изравни и Барса спечели мача и титлата.

Тя е под №23 за отбора от Каталуния и първа от 2013 година насам, когато каталунците триумфираха под ръководството на покойния Тито Виланова. Трофеят е и първи в треньорската кариера на Луис Енрике.

С вече спечелената титла "Барселона" изпълни първата си стъпка към требъл. В следващите две седмици каталунците ще играят финал за Купата на Краля срещу "Атлетик" (Билбао) и финал в Шампионската лига срещу "Ювентус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови