"Левски" е най-популярният отбор в България, доказа проучване на УЕФА

OFFNews 19 април 2014 в 15:07 8781 2

"Левски" е най-популярният български отбор, доказва проучване на УЕФА. Сините получават подкрепата на 31% от българите.

В данните са показани само първенците в отделните страни и не е ясно с каква разлика "Левски" води пред останалите български клубове.

Сините се нареждат на шестото място в класацията за отборите-първенци. Повече подкрепа са получили тимовете-любимци в Португалия, Румъния, Турция, Холандия и Испания.

Убедителен водач е "Бенфика" с 47% в Португалия, следван от румънския "Стяуа" (45%) и турския "Галатасарай" (37%). В Испания "Барселона" и "Реал" (Мадрид) получават по 33%. Любопитно е, че в 11 страни най-популярни са чужди клубове. В Словения например "Барселона" е на първо място с 28%.

България заедно с Израел са двете държави, които бележат най-голям ръст в посещаемостта на мачовете през 2012-13 г. спрямо 2011-12 - с повече от 20%.

Интересен казус е седмото място на страната по брой хора, които се интересуват от футбол - 88%. Процентът на тези, които са силно заинтересовани обаче е едва 15%, което нарежда България на една от последните позиции.

Поне 30% от участниците в проучването казват, че се интересуват от поне едно чуждо първенство. В България най-много хора се вълнуват от Висшата лига, на второ място е Примера дивисион, а след това се нарежда Серия А.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!