Кубрат Пулев се връща на ринга срещу Джордж Ариас тази вечер в Карлсруе

OFFNews 17 октомври 2015 в 12:45 17254 5

Кубрат Пулев се завръща на професионалния ринг тази вечер след почти едногодишно отсъствие след загубения мач за световната титла срещу Владимир Кличко.

В дългоочаквания сблъсък Кубрат Пулев ще се изправи срещу бразилеца Джордж Ариас. Мачът е с начален час 22:30 и ще е част от галавечер в "DM Arena" в Карлсруе, Германия.

Ариас е на 41 години, със 7 по-възрастен от Пулев, и има далеч по-голям брой мачове на професионалния ринг - 56 победи и 13 загуби. Кариерата му е започнала през 1996 година (на 15 октомври), като 42 от успехите му са с нокаут, а четири пъти самият той е бивал нокаутиран.


Вчера на "кантара" в Карлсруе Кубрат Пулев се оказа с почти 10 кг по-тежък от противника си. Българинът закова 111.5 кг срещу 101.8 кг на кантара на бразилеца.

Официалната страница на отбора на Кубрат Пулев "Зауерланд" във Фейсбук приветства завръщането на Кобрата със специално съобщение. В него пише, че треньорът на Кобрата Ули Вегнер ще го подкрепя от трибуните, независимо че наставникът има тежка контузия в ахилеса.

"Много се радвам, че треньорът Вегнер е тук, въпреки травмата си. Това ще ми даде още повече сили", заяви Пулев, цитиран от „Зауерланд“.

Българските зрители ще могат да гледат мача в ефира на Diema Sport 2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews