Кралев призова всички спортни федерации да си наемат психолози

OFFNews 23 юни 2016 в 17:17 4290 4

Министърът на спорта Красен Кралев публикува изявление на профила си във Фейсбук, в което казва, че психолозите играят основна роля в спорта и той отдавна призовава всички федерации да си наемат такива.

„Почти нямам изявление, което да съм правил през последните 18 месеца, в което да не апелирам всички федерации да наемат психолози в екипите си, защото зад успеха на всеки отбор, на всеки един спортист в другите държави стоят цели медицински щабове – биохимици, физиолози, но основната роля имат психолозите. Това не е само превенция за случаи като този на Цвети. Елитните спортисти са подложени на нечовешки психически натоварвания, с огромни очаквания, с огромно напрежение, имат като личности своите колебания и би трябвало с по-голяма сериозност да се отнасят към този проблем“, пише министър Кралев.

„В България повечето хора смятат, че ако отидат на психолог, значи имат тежка патология“, заключава спортният министър.

Той пише още, че покрай трагедията с гимнастичката Цвети всички са забравили за другите момичета в ансамбъла по художествена гимнастика, а те трябва да бъдат подкрепени, тъй като всички очакват от тях постижения на Олимпийските игри.

„Те също страдат, те са се готвили много упорито в последните години и в момента, без да са виновни са изправени в една ситуация, в която те като екип едновременно трябва да преодолеят драмата и трябва да се справят с агресията и с атаките от различни хора“, е мнението на Красен Кралев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12884

3

Nimart

23.06 2016 в 22:35

Някои спортни федерации имат нужда от уролози...

21668

2

Руслан

23.06 2016 в 19:55

Сралев, Сралев, да ти ЕПМ

Руслан 14.06 2016
Травмите които оставя професионалния спорт в младите души не винаги могат да бъдат понесени.
Защо при първите симптоми с нея не е работил психолог?
Само доене ли предлага държавата на издигналите флага на пилона??