Ивелин Попов е футболист на годината. Станимир Стоилов взе приза при треньорите

OFFNews 30 януари 2016 в 15:02 4475 0

Снимка Министерство на младежта и спорта

Ивелин Попов стана Футболист на годината за 2015 година. Нападателят на Спартак Москва получи признанието на българските журналисти и спечели приза с 241 точки.

На церемонията, която се проведе в комплекс "Царско село" бяха отличени най-добрите български футболисти в 55-ата анкета за "Футболист на годината". Футболистът получи и реплика от фиала от панагюрското съкровище, съобщи Гонг.

"За мен е чест, развълнуван съм да присъствам на тази церемония сред толкова футболни хора, надяваме се, следващата година да зарадваме привържениците на футбола и церемонията да бъде по-пищна", коментира Попов на награждаването, цитиран от Гонг.

На второто място в класацията се нареди Ивайло Чочев от Палермо със 108 точки. На трето остана Георги Миланов от ЦСКА Москва. Бяха наградени и най-добрите футболисти в родното първенство.

На церемонията също така почетни плакети получиха и български футболни легенди като Георги Найденов, Петър Жеков, Добромир Жечев, Димитър Ларгов, Спиро Дебърски, Видин Апостолов.

В анкетата своя глас дадоха 98 журналисти.

Бяха наградени и най-добрите футболисти по постове в българското първенство.

Ето и наградените в различните категории в българското първенство:

Най-добър вратар: 1. Боян Йоргачевич (Левски), 2. Владислав Стоянов (Лудогорец) 3. Костов (Пирин)

Най-добър защитник: 1. Страхил Попов (Литекс), 2. Живко Миланов (Левски), 3. Атанас Зехиров (Берое)

Най-добър халф: Марселиньо (Лудогорец)

Най-добър нападател: Данило Асприля (Литекс)

Най-добър чужденец в първенството: Данило Асприля (Литекс)

Най-прогресиращ млад футболист: Божидар Краев (Левски)

Треньор на 2015 г. - Станимир Стоилов 

Станимир Стоилов беше избран за треньор номер 1 на България за 2015 година. Специалистът заслужи наградата си, заради представянето на клубния му тим Астана, който направи пробив в Шампионската лига – първият тим от Казахстан в групите на надпреварата.

На второ място в класацията се нареди Никола Спасов, а на трето Георги Дерменджиев. Анкетата и при треньорите също се определи след гласуване, проведено сред спортните журналисти.

"Искам да поздравя всички присъстващи, виждам много треньори, легенди и играчи. Щеше да е по-приятно, ако успехите бяха постигнати с български клуб, но все пак се чува името на България", каза бившият национален селекционер след като взе приза в ръцете си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови