Искат оставки в ЦСКА след загуба от Лудогорец

OFFNews 05 ноември 2016 в 17:58 3503 0

Оставката на треньора на ЦСКА Едуард Йорданеску беше поискана от недоволни фенове след загубата с 1:2 при гостуването на Лудогорец в 13-ия кръг на Първа лига.

С успеха тимът от Разград увеличи преднината си пред един от основните си конкуренти за титлата на 10 точки след само 13 изиграни кръга.

Резултатът откри Вандерсон в 28-ата минута, а в 62-ата минута Моци удвои. Крайното 2:1 оформи Густаво Кулма в заключителните секунди на мача, когато гостите играеха с 10 човека след втори жълт на Рафаел Перез.

Въпреки негативния резултат и призивите за оставка, Йорданеску остана хладнокръвен и не се поддаде на емоциите.

"За мен този мач бе отворен към всякакъв резултат. Трябва ни повече опит и време, за да работим заедно. Техните футболисти знаят как да решават подобни мачове. Аз съм млад треньор, но постигам целите си. Между двата отбора обаче има разлика. Ако искаме да стигнем нивото на Лудогорец, трябва да работим усилено и да гледаме в бъдещето. Аз искам и селекция. Искам да е ясно, че футболистите, които са тук трябва да имат яснота какво означава ЦСКА. От два-три месеца подсказвам, че някои играчи не са ниво и не са за ЦСКА.

Няма да казвам имената на тези играчи. Това е между мен и тях. Със сигурност имаме нужда от промени. Никога няма да си измия ръцете с играчите. Трябва да направим много внимателен анализ и да направим добра селекция. Да изградим система, профил на всеки един футболист, за да знаем качествата им и да ги убедим какво е да се играе в ЦСКА.

Трябва да направим поне 4-5 промени, за да сме по-добър отбор. Много неща трябва да бъдат поставени в ред. От първия ден, в който дойдох в града се чувствам под напрежение. Аз анализирам, работя денонощно. Аз няма да остана без работа. Аз съм тук, за да уважавам работата си, собствениците, феновете. Искам да изпитвам задоволство от работата си", каза след мача Йорданеску.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови