Фен на ЦСКА хвърли факла към собственика на „Левски“

OFFNews 15 октомври 2016 в 19:50 12625 1

Полицията предотвратила сблъсък между агитките на ЦСКА и

Снимка СДВР

Фен на ЦСКА хвърли запалена факла към сектор А на Националния стадион „Васил Левски“, която удари собственика на „Левски“ Спас Русев. Русев е изведен своевременно от ложата и към момента не е ясно какво е състоянието му. Според директора на СДВР Младен Маринов няма информация за пострадали хора след инцидента. След хвърлянето на факлата в ложата са вкарани сили на полицията, за да бъде предотвратена ескалация на напрежението. Предстои да бъдат прегледани видеозаписите, за да се установи кой е хвърлял бомбички, каза Маринов пред БНТ.

Благодарение на бързата и своевременна намеса на полицията бе предотвратен сблъсък на терена между привържениците на ЦСКА и "Левски" след края на дербито, съобщиха от СДВР. Полицията е предотвратила нарушения на обществения ред преди, по време и след футболната среща, която се изигра на Националния стадион „Васил Левски".

Преди футболното дерби бяха задържани 12 души, сред тях един непълнолетен. При проверките на контролно пропускателните пунктове преди началото на футболната среща бяха задържани шестима.

Благодарение на бързата и своевременна намеса на полицията бе предотвратен сблъсък на терена между двете агитки след края на футболната среща, уточняват от полицията.

Феновете напуснаха стадиона без инциденти. Един е задържан за отправени обиди и непристойно поведение срещу полицейски служители.

Към момента няма нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на привържениците на двата отбора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11568

1

PetarD

16.10 2016 в 13:29

И защо не ги оставихте да се сбият на стадиона? След това просто разстрелвате, който е останал жив и на следващото дерби може и на футбола да обърнем внимание.