Гришо не успя да победи Надал и отпадна от турнира в Мадрид

Александра Маркарян 08 май 2015 в 18:45 5736 0

Григор Димитров

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook

Григор Димитров

Рафаел Надал победи Григор Димитров с 6:3, 6:4 в 1/4-финалния двубой на турнира на клей в Мадрид.

В по-голямата част от мача първата ни ракета показа качествена игра, но не успя да надделее над Надал след близо двучасов двубой. 

Рафаел Надал

Снимка: http://mentescuriosas.es/

Мачът гейм по гейм

Първи сет

Мачът започна много оспорвано. Първият гейм продължи близо 9 минути, но все пак сервиращият Димитров не допусна пробив. Надал също взе подаването си за 1:1. Третият гейм започна лошо за Димитров, чиито грешки доведоха резултата до 0:40. Той успя да вземе само точка от гейма, в който испанецът проби и поведе с 2:1 в 17-ата минута от мача. Българинът обаче веднага върна безапелационно с пробив на нула и изравни – 2:2. Следващият гейм обаче отново донесе пробив за Надал и той поведе с 3:2. В следващия гейм българинът имаше шанс за пробив, но Надал надделя и увеличи преднината си на 4:2. Последваха два разменени сервис гейма, след което Надал направи нов пробив и взе гейма и сета при 6:3. Първият сет приключи след 54 минути игра.

Втори сет

Надал поведе с 1:0 с безпроблемен сервис гейм. След това Димитров изравни за 1:1- той спечели разиграване, а след това се възползва от втория си геймбол. Българинът поведе с 2:1 след пробив. Геймът беше дълъг и Димитров го взе трудно след къс последен удар, който Надал стигна, но изпрати топката в аут. Първата ни ракета затвърди предимстовото си, като взе и следващия гейм след три пропуснати възможности за 3:1. Надал намали изоставането си, след като взе подаването си за 3:2. Последва пробив за Надал и той изравни на 3:3 гейма.

В следващия гейм българинът допусна няколко грешки - загуби първата точка в гейма и счупи ракетата си. В крайна сметка Надал спечели гейма и поведе в сета с 4:3. Димитров успя да вземе следващия гейм и да изравни с 4:4. В следващия гейм българинът поведе с 30:0, но след няколко грешки на Димитров Надал поведе в сета с 5:4 гейма. Испанецът взе и следващия гейм.

Така Рафаел Надал спечели сета с 6:4.

28-годишният испанец, известен и като Краля на клея, е печелил турнира на родна земя през 2014, 2013, 2010 и 2005 г. Най-доброто представяне на 23-годишния Димитров е именно тазгодишното. До миналата година той беше достигал най-много до 1/8-финалите. Тази година той се класира за 1/4-финалите, като отстрани бившия №3 в света Стан Вавринка (Швейцария) в трисетов мач.

До днес Надал и Димитров бяха играли пет пъти един срещу друг. Българинът, който заема 11-ата позиция в световната ранглиста, няма нито една победа срещу Надал.

"Утре не е финал, но е тест за издържливостта ми срещу съперник от най-високо ниво. Всичко у него може да ме притесни – завършен тенисист с фантастичен форхенд, добър вариативен бекхенд – скъсява или лифтира, движи се супер по корта. Последните победи му дават предимство.

Очаквам да съм подготвен, да се наслаждавам на мача и да направя нужното, за да го спечеля." Така Рафаел Надал коментира вчера предстоящата среща с Григор Димитров пред tennis24.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!