Григор Димитров взе сет от Новак Джокович в Париж

OFFNews 03 ноември 2016 в 19:43 2711 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пропусна страхотна възможност да постигне втора победа в кариерата си над световния номер 1 Новак Джокович.

Българинът поведе с 6:4 в 1/8-финала на турнира "Мастърс" в Париж, но в следващите два сета сърбинът се наложи с 6:2, 6:3 и така сложи край на сезона на Димитров.

Това беше шеста загуба от седем мача срещу Джокович за Григор, като единствената му победа остава тази в Мадрид през 2013 година. Преди година Григор също спря на 1/8-финал в Париж, като загуби срещу Давид Ферер от Испания.

Поставеният под номер 14 в схемата Григор започна чудесно двубоя и спечели първия сет след 59 минути игра и два пробива в сметката си. Във втората част Джокович пое контрола с ранен брейк и въпреки че получи разтежение на десния крак, довърши частта в своя полза за 6:2.

В решаващия трети сет носителят на четири титли от надпреварата отново доминираше и не позволи на Григор да стопи пробива разлика. Така на 1/4-финалите Джокович ще се изправи срещу номер 9 в схемата Марин Чилич от Хърватия.

Турнирът в Париж е изключително важен за Джокович, който се бори да запази мястото си на номер 1 в ранглистатата.

Надпреварата във френската столица е последната в официалния календар на ATP, като до края на годината остава единствено заключителният за годината турнир в Лондон с най-добрите осем тенисисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!