Григор Димитров се раздели с треньора си Роджър Рашийд (обновена)

OFFNews 07 юли 2015 в 09:39 8256 6

Григор Димитров се раздели с треньора си Роджър Рашийд.

Решението, дошло след разочароващото му представяне на корта от началото на 2015 г. досега, бе обявено от Григор чрез Twitter.

"След много размисли реших да прекратя работата си с Роджър. Постигнахме много заедно и му желая всичко най-добро в бъдеще. Искам да му благодаря за сериозната работа и подкрепата му през последните няколко години", написа той.

Раздялата дойде след като 24-годишният българин не успя да защити нито една от титлите си от миналата година, а последната "капка", провокирала и окончателното решение за прекратяване на договора на Рашийд бе незадоволителното представяне на Уимбълдън. На любимия си турнир, в който Гришо достигна полуфинал през 2014 г., сега отпадна още в третия кръг от поставения доста по-назад в схемата Ришар Гаске. В резултат на тази загуба Димитров, който миналата година се изкачи до №8 в света, в понеделник вероятно вече ще е извън Топ 20 на световния тенис.

Григор Димитров и Роджър Рашийд

Григор Димитров работи с австралиеца Рашийд от 2013 г. през този период постигна значителни успехи, включително спечелвайки четири титли на ниво ATP.

От своя страна, Рашийд написа по повод раздялата: "След като прекарахме вълнуващо и успешно време заедно заедно с Григор решихме да се разделим. Наистина се наслаждавах на работата ни и му предадох своите знания – уважавам решението му и му пожелавам само успех в неговите усилия да постигне целта си в света на елитния тенис".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews