Григор Димитров отпадна в третия кръг на Уимбълдън

OFFNews 03 юли 2015 в 17:06 2206 0

Григор Димитров

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook

Григор Димитров

Григор Димитров отпадна от Уимбълдън в третия кръг на турнира след загуба от Ришар Гаске.

Мачът приключи с резултат 3:6, 4:6, 4:6 след час и 55 минути игра. 

24-годишният българин имаше две възможности за пробив, които пропусна. За сметка на това, опитният французин се възползва от всички точки за пробив, които имаше.

В първия сет двамата тенисисти предложиха много качествена и равностойна игра, с виртуозни отигравания. 29-годишният французин обаче проби още в първия сервис гейм на Григор и до края българинът не успя да върне пробива въпреки възможностите, които имаше. Сетът завърши с резултат 6:3 за Гаске след 37 минути игра.

Вторият сет започна без пробиви. Гаске отново проби в ключовия седми гейм, след което нивото на играта на Григор спадна видимо и 29-годишният французин спечели и втория сет с 6:4 след 35 минути игра.

Българинът се върна към силната си игра в началото на третия сет, но отново пробивът бе за Гаске. Той дойде в 23-ата минута от сета. Французинът поведе с 3:2, а грешките на Григор зачестиха отново и сетът приключи с резултат 6:4 за Гаске.

Днешният мач бе петият двубой между Ришар Гаске и 11-ия Григор Димитров. Досега българинът няма нито една победа. Гаске е №20 в световната ранглиста. Достигал е до №7 през 2007 г. Григор Димитров е №11 и през 2014 г. се изкачи до №8 в света. Загубата в третия кръг на Уимбълдън ще го извади от Топ 20, защото българинът имаше да защитава много точки миналата година, когато беше полуфиналист в турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews