Григор Димитров отпадна на старта на "Ролан Гарос"

Пиронкова започна с победа в Париж

OFFNews 23 май 2016 в 21:35 3534 3

Григор Димитровзагуби от Виктор Троицки (Сър) с 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6 двубоя си от I кръг на Откритото първенство на Франция по тенис - "Ролан Гарос". 36-ият в света българин водеше с 2:1 сета и 4:2 в четвъртия, когато сърбинът (№24 в ранглистата) осъществи пробив и успя да обърне мача в своя полза, съобщава "Сега".

Това е втора поредна загуба за българина от Троицки след злополучния финал в Сидни (Авл) през януари, когато Григор пропиля и мачбол. Иначе в съперничеството между двамата балансът е 2:2 победи.

Димитров обаче повтаря най-тежката си негативна серия от три години насам. В рамките само на 22 дни Димитров той допусна 4 поредни загуби. Предишните бяха от от Александър Зверев (Гер) на "Мастърс" в Рим, от Пабло Кареньо Буста (Исп) на "Мастърс" в Мадрид и злощастно загубеният финал в Истанбул (Тур) от Диего Шварцман (Арж) на 1 май.

Такава негативна серия Димитров не е имал от периода август-октомври 2013 г., когато допусна четири поредни поражения на твърда настилка - на 1/4-финал от "Мастърс" в Синсинати (САЩ) срещу Рафаел Надал (Исп), в I кръг на US Open в Ню Йорк срещу Жоао Соуза (Пор), в I кръг в Пекин (Кит) срещу Роберто Баутиста Агут (Исп) и в I кръг на "Мастърс" в Шанхай (Кит) срещу Кей Нишикори (Яп).

Цветана Пиронкова пък започна с победа на кортовете в Париж, след като отстрани поставената под №16 Сара Ерани (Ит) с 6:3, 6:2. Това бе втора победа от 4 мача на пловдивчанката с Ерани.

Следващата съперничка на Пиронкова ще е победителката от мача между Йохана Ларшон (Шв) и Магда Линете (Пол). Миналата година Цветана достигна до III кръг на "Ролан Гарос".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13874

1

emanuilis

23.05 2016 в 21:51

За съжаление това, че въпросния спортист е инкасирал поредна загуба вече НЕ е новина. Време е да престанете да ни държите „в течение" с това неминуемо падение.