Григор Димитров срещу Виктор Троицки на старта на Ролан Гарос

OFFNews 20 май 2016 в 13:30 2285 0

Григор Димитров ще играе с Виктор Троицки в първия кръг на Ролан Гарос, отреди жребият. Сърбинът спечели последния мач с първата ракета на България през януари тази година на финала в Сидни, а две седмици преди това хасковлията го бе победил в Бризбейн, съобщава БГНЕС.

Григор също записа успех срещу Троицки през 2012 г. в Базел и така води с 2-1 в преките двубои, а сега двамата за първи път ще спорят на клей. 25-годишният българин не се представя никак успешно на Ролан Гарос и в последните две издания отпадна в първи кръг, след загуби от Джак Сок (2015) и Иво Карлович (2014).

От шестте си участия в Откритото първенство на Франция Гришо записа най-големия си успех през 2013 г., когато в трети кръг бе отстранен от Новак Джокович. Жребият за женската схема определено не бе добър за Цветана Пиронкова, която ще мери сили със Сара Ерани в първи кръг. 18-ата в света италианка води на Цвети с 2-1 победи, като и трите мача са играни на твърди кортове. Ерани победи пловдивчанката в три сета тази година на турнира в Доха, Катар. Цвети миналата година стигна до трети кръг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови